Sfaturi si trucuri: Word, PowerPoint, Excel, Outlook 2003, 2007, 2010

13. Definiti Normal (Word)

Multi utilizatori prefera ca, in momentul in care deschid un nou document, sa aiba un anumit mod de vizualizare pentru acesta. Daca este si cazul vostru, atunci va trebui sa editati sablonul global aplicat documentelor. In Office 2003 acesta este Normal.dot, iar in 2007, Normal.dotm. Daca utilizati Windows 7, veti gasi fisierul accesand calea C:\Users\nume_utilizator\AppData\Roaming\Microsoft\Templates (la fel si pentru Wndows XP). Nu uitati sa activati Show Hidden Objects.

a) Inchideti aplicatia de procesare a textelor si cautati fisierul corespunzator versiunii Office pe care o utilizati.
b) Dati clic dreapta pe acesta si selectati optiunea Open. Word-ul va deschide fisierul si il vefl putea edita.
c) Daca dati dublu clic pe acest fisier, atunci Word-ul va crea un nou document bazat pe acest sablon. In versiunile mai vechi ale editorului de texte puteti specifica fatorul de marire prin intermediul unui meniu din bara Standard.
d) In Word 2007, folositi butonul glisant aflat la baza ferestrei programului, in partea dreapta.
e) Introduceti orice caracter, setati nivelul de marire si inchideti documentul salvandu-l in acelasi timp.

14. Descarcarea atasamentelor (Outlook)

Salvarea atasamentelor primite prin e-mail se face, in mod predefinit, in directorul My Documents. Dar ce se intampla daca acesta nu este si cel pe care voi il utilizati in mod curent? Veti ajunge sa cautati cu infrigurare fisierul, pierzand astfel timp pretios, mai ales daca actiunea se repeta de prea multe ori. Incepand cu versiunea 2003, editorul de text de la Microsoft poate fi „pacalit” cu ajutorul unei chei din Windows Registry.

a) Deschideti Registry Editor alegand fie calea Start > Run > regedit > [Enter], fie tastand direct sintagma regedit in caseta de cautare din meniul Start.
b) Pentru Outlook 2003, identificati cheia HKEY_CURENT_USER\Software\Microsoft\Office\11.0\Outlook\Options, iar pentru versiunea 2007, HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\12.0\Outlook\Options.
c) Creati o noua cheie utilizand secventa Edit > New > String value.
d) Denumiti-o DefaultPath si apasati [Enter].
e) Dati dublu clic pe ea si introduceti calea catre directorul pe care il doriti (calea trebuie sa includa litera driver-ului pe care se afla directorul).
f) Inchideti Windows Registry si reporniti Outlook-ul.

15. Datele din spatele diagramei (Excel)

Intr-o foaie de calcul ati ilustrat rezultatele folosind o serie de grafice. Din pacate, marginea libera a acestora ocupa spatiu inutil, indepartand diagrama de datele folosite. Puteti vizualiza zona din spatele diagramei folosind un fundal transparent, dar nu inainte de a realiza calculele si diagrama asociata. Apoi:

a) Dati clic dreapta oriunde pe marginea libera a graficului. In Excel 2007, selectati optiunea Format Chart Area.
b) Acum dati clic pe butonul Fill si activati butonul asociat optiunii No fill.
In versiunile mai vechi de Excel, utilizati optiunea Format diagram din meniul contextual si activati registrul Sample.
c) Clic pe None din campul Area.
d) Confirmati schimbarile facute cu OK. Setarile vor fi aplicate imediat.

16. Meniu contextual (PowerPoint)

Controlul unei prezentari prin intermediul unui mouse wireless este foarte practic. Daca apasati clic stanga, este afisata pagina urmatoare, dar clic dreapta afiseaza un meniu contextual. Desigur, nu doriti ca, in timp ce prezentati o anumita tema, meniul contextual din PowerPoint sa apara. Puteti dezactiva aceasta optiune in urmatorul mod:

a) Mergeti in meniul File > Options.
b) Selectati din lista din partea stanga intrarea Advanced si identificati in partea dreapta campul Slide Show.
c) Debifati optiunea Show menu on right mouse click.
d) Salvati totul cu un clic pe OK.

17. Link intre documente (Excel)

Ati realizat un document Word ce contine diferite explicatii pentru un calcul extensiv si doriti sa includeti aceste note intr-un tabel realizat in Excel, astfel incat sa fiti directionati la un anumit pasaj din text. Optiunea este utilizarea hyperlinkuri-lor si iata ce trebuie sa faceti:

a) Deschideti ambele documente si intrati in textul din Word. Selectati un cuvant de la inceputul paragrafului catre care doriti sa faceti legatura. Apasati combinatia Ctrl+C pentru a-l copia in clipboard.
b) Selectati apoi foaia de calcul din Excel si dati clic pe celula ce urmeaza a fi legata. Din meniul Home, dati clic pe sageata aflata dedesubtul optiunii Paste si selectati optiunea Paste Special.
c) In fereastra urmatoare, lasati selectata optiunea Microsoft Word Document Object si activati butonul Paste link. Apasati OK pentru a finaliza. In momentul in care veti da dublu clic pe acesta, documentul Word catre care s-a facut legatura se va deschide, ba, mai mult, va fi selectat automat cuvantul pe care l-ati folosit. Varianta a doua:
a) Copiati din nou cuvantul prezent in documentul Word, mergeti la tabelul din Excel, selectati butonul Paste si, din fereastra adiacenta, optiunea Hyperlink. In acest moment, veti fi directionati catre pasajul dorit printr-un simplu clic.
ATENTIE! Daca schimbati locatia documentelor, nu vor mai functiona hyperlink-urile.

Publicat în: Trucuri si Ghiduri
Publicat pe data de: 28/07/2011
Scris de: Sursa:

Exprimaţi-vă părerea !