5 cocktailuri cu șampanie fantastice și aromate

5 cocktailuri cu șampanie fantastice și aromate

Cocktailurile cu șampanie sunt o băutură specială care au la bază șampania, îmbinată cu diverse alte ingrediente cum ar fi fructe, lichioruri, siropuri sau chiar sucuri. Acestea formează împreună un cocktail delicios și aromat, care poate fi consumat în diferite momente, inclusiv la petreceri, reuniuni sau chiar pentru a celebra anumite evenimente. De aceea, aceste cocktailuri sunt atât de populare în prezent.

Află din acest articol câteva idei de cocktailuri cu șampanie pe care le poți face chiar tu!

Rețete clasice

Cele mai cunoscute rețete de cocktailuri cu șampanie și vinuri spumante sunt și unele dintre cele mai apreciate băuturi din lume. Acestea au un gust intens și culorii vii. Iată câteva dintre cele mai cunoscute rețete clasice!

  • Rețeta clasică de Bellini – un cocktail cu șampanie, suc de piersică și sirop de zahăr sau miere – se pregătește foarte ușor. Se amestecă 60 ml de suc de piersică proaspăt stors cu 30 ml de sirop de zahăr sau miere într-un shaker cu gheață. Apoi se toarnă amestecul într-un pahar stemware și se completează cu 150 ml de șampanie. Se servește cu o felie de portocală pentru decor.
  • Rețeta clasică de Kir Royale – un cocktail cu șampanie și sirop de coacăze – se pregătește adăugând 10ml de sirop de cassis (de obicei, lichior de coacăze) într-un pahar stemware. Apoi se toarnă 120 ml de șampanie în același pahar, iar rezultatul este un cocktail roz delicios care se servește rece.
  • Rețeta clasică de Mimosa – un cocktail cu șampanie și suc de portocale – are nevoie doar două ingrediente principale pentru a fi preparat. Se toarnă 120 ml de suc proaspăt stors de portocale într-un pahar stemware, iar apoi se adaugă 120ml de șampanie. Amestecul rezultat este rapid servit, oferind o aromată combinație răcoritoare.
  • O altă variantă este să folosești Moet & Chandon Brut Impérial White 0.75 L pentru aceste cocktailuri, deoarece această opțiune se potrivește mai multor combinații.

Rețete inovatoare

Crearea unui cocktail cu șampanie original și inovativ poate fi o adevărată provocare. Chiar dacă există numeroase rețete clasice, poți folosi ingrediente și combinații mai exotice pentru a crea ceva nou și neobișnuit.

Începe cu ingredientele: experimentează cu arome citrice, cum ar fi lămâia sau portocala, precum și cu fructele exotice ca ananasul, mango sau guava. Aceste ingrediente vor oferi o notă exotică băuturii. De asemenea, adăugă condimente precum scorțișoara sau chiar ardei iute pentru a oferi un contrast plăcut aromelor de fructe. Aceasta este una dintre opțiunile cele mai populare de cocktail inovator.

Cele mai citite articole

Pentru a cincea sugestie de cocktail, după ce alegi ingredientele principale ale băuturii, nu uita să iei în considerare componentele locale. Aici joacă un rol important factorul personalității cocktailului tale – adaugă miere sau produse din fructe sau legume specifice zonei în care te afli pentru a-l face unic. De exemplu, dacă ești în Hawaii, poți adăuga lapte de cocos la băutura ta pentru un twist tropical memorabil sau, dacă ești într-o zonă precum Vrancea, struguri.

Când e vorba de combinația finală, există două elemente esențiale: proporția corectă a ingredientelor și o pregătire atentă și meticuloasă a acestora. Folosește metode de preparare precum zdrobirea pentru a face toate elementele din cocktailul tău să se contopească perfect. Apoi, asigură-te că proporția dintre toate ingredientele este optimizată – acestea trebuie amestecate corect înainte de a servi cocktailul tău cu șampanie.

Ingrediente esențiale

Pentru a prepară un astfel de cocktail aromat și delicios, trebuie să cunoști ingredientele esențiale pe care trebuie să le folosești.

Sucurile de fructe proaspete și aromatice sunt una dintre principalele componente ale acestor cocktailuri. Cele mai potrivite sucuri de fructe pentru a face un cocktail cu șampanie sunt cele din portocale, lămâi, ananas sau grepfrut. Aceste sucuri adaugă o aromă specială și o savoare distinctă și delicată cocktailurilor cu șampanie.

Bitterurile reprezintă alt ingredient important în prepararea cocktailurilor cu șampanie. Acestea adaugă un plus de aromă cocktailurilor. Fiecare tip de bitter aduce propriul sau parfum unic și subtil pentru băutură.

Urmează aceste sfaturi data viitoare când organizezi o petrecere la care vrei să servești cocktailuri cu șampanie și-ți vei răsfăța invitații cu arome fine și delicioase!

Cele mai citite articole

digitalarena