5 jocuri inspirate din legende antice

5 jocuri inspirate din legende antice

Legendele antice ne fascinează încă din copilărie și ne rămân tot timpul întipărite în memorie. Suntem impresionați de isprăvile lui Hercule sau de poveștile zeilor Egiptului, iar interesul pe care oamenii îl manifestă față de aceste subiecte au determinat mai mulți dezvoltatori să creeze jocuri inspirate din diverse legende. Noi am selectat 5 dintre cele mai cunoscute și vi le vom prezenta în acest articol.

1. Tomb Rider: The Last Revelation – Lansat tocmai în 1999, acesta a fost unul dintre cele mai tari jocuri la vremea lui. Producția Core Design este inspirată din legendele Egiptului, iar Lara Croft ajunge în orașe precum Cairo sau Giza, dar și la ruinele din Karnak. Este un joc din care putem afla și lucruri istorice, având în vedere că Lara a plecat în căutarea amuletei lui Horus sau a pietrei lui Seth. Jocul lansat în 1999 a fost disponibil pe Playstation, Microsoft Windows, Dreamcast și Mac OS și a avut un succes important la vremea lui, mai ales că gameplay-ul era destul de electrizant.

2. Book of Ra Jocul clasic Book of Ra a fost lansat de compania Novomatic în 2008 și de atunci este unul dintre cele mai populare sloturi din lume. Prin intermediul acestui joc poți petrece ore în șir în lumea Egiptului antic. Printre simboluri găsim statuete, faraoni, gândaci, dar chiar și o prezență surpriză, Indiana Jones, care este simbolul ce se plătește cel mai bine. De asmenea, găsim și simboluri clasice precum 10, Q, J, A și K. Per total, grafica acestui joc este excelentă și beneficiază și de speciale, astfel că acțiunea este și mai distractivă.

3. Disney’s Hercules – Un alt clasic este Disney’s Hercules, producție lansată în anul 1997. Jocul este inspirat din isprăvile lui Hercule, fiul lui Zeus. El trebuie să arate că este un adevărat erou în încercarea de a deveni nemuritor pentru a ajunge alături de Zeus și de ceilalți zei pe Muntele Olimp. Pentru a face acest lucru, Hercule trebuie să treacă de mai multe misiuni, să învingă inamici, se luptă inclusiv cu Hades. Jocul este destul de ușurel, dar la vremea respectivă a avut un succes major, fiind considerat unul dintre cele mai bune inspirate din legendele Greciei Antice. Jocul a fost disponibil pe Microsoft Windows, PlayStation și Game Boy și mai sunt nostalgici care îl joacă inclusiv și în zilele noastre.

Cele mai citite articole

4. God of War – E un joc îndrăgit de pasionații de tehnologie și nu numai. De fapt, este o franciză începută în 2005, iar ultima versiune a jocului datează din 2018. Până la versiunea din 2018, jocul s-a inspirat masiv din mitologia greacă. Totuși, din 2018, cei de la Sony Interactive au hotărât să facă o schimbare și s-au îndreptat și către mitologia norvegiană. În acest joc, sunt două personaje principale: Kratos și fiul sau Atreus. Jocul este disponibil pe Play Station 4, poate fi accesat doar în versiunea single-player și are un gameplay foarte bine pus la punct, motiv pentru care a primit și numeroase laude.

5.  Clash of Titans – Un alt joc inspirat din mitologia greacă a fost lansat de Namco Bandai Games Warner Bros în 2010. Jocul a fost disponibil pe Xbox 360 și Playstation 3. Așa cum îi spune și numele, Clash of Titans ne prezintă o confruntare a titanilor. Îți poți alege personajul dorit și îl poți upgrada în funcție de punctele pe care le câștigi în joc. Poți avea arme mai puternice și mai sofisticate, dar poți să bifezi și opțiunea de a te lupta fără arme, doar cu mâinile. De asemenea, există și câteva funcții speciale care declanșează atacuri neobișnuite.

Partea superioară a formularului

Partea inferioară a formularului

5. Clash of Titans – Un alt joc inspirat din mitologia greacă a fost lansat de Namco Bandai Games Warner Bros în 2010. Jocul a fost disponibil pe Xbox 360 și Playstation 3. Așa cum îi spune și numele, Clash of Titans ne prezintă o confruntare a titanilor. Îți poți alege personajul dorit și îl poți upgrada în funcție de punctele pe care le câștigi în joc. Poți avea arme mai puternice și mai sofisticate, dar poți să bifezi și opțiunea de a te lupta fără arme, doar cu mâinile. De asemenea, există și câteva funcții speciale care declanșează atacuri neobișnuite.

Cele mai citite articole

digitalarena