Achiziționarea unui ceas, o investiție de viitor

Achiziționarea unui ceas, o investiție de viitor

A avea o colecție de ceasuri reprezintă nu doar un vis pentru orice pasionat, ci și o investiție sigură de viitor. Anumite modele nu se demodează niciodată, ba mai mult, valoarea acestora crește odată cu trecerea anilor. În mod evident, nu toate ceasurile pot fi considerate o investiție sigură fiind nevoie de un buget generos și de câteva cunoștințe în domeniu pentru a face o alegere cu adevărat inspirată.

Un ceas statement este un ceas elegant, rafinat, un ceas care nu își pierde valoarea și care poate fi transmis mai departe din generație în generație. Un astfel de model nu are limitări temporale și poate fi purtat cu lejeritate la orice tip de ținută.

Criterii pentru alegerea celui mai bun ceas

 Cei care își doresc să facă o investiție sigură, trebuie să se documenteze puțin înainte pentru a cunoaște câteva detalii tehnice, precum tipul mecanismului, stilul sau dotările pe care modelul le are. Spre exemplu, se pune mare accent pe mecanismul ceasului motiv pentru care au apărut tot felul de modele care oferă privitorului șansa de a observa mecanismul în acțiune. De regulă, această grijă deosebită acordată detaliilor, se traduce printr-un preț mult mai ridicat de achiziție.

Materialul din care ceasul este realizat poate reprezenta, de asemenea, o investiție sigură. Modelele din aur cu diverse pietre prețioase nu se demodează niciodată și se moștenesc din familie. Dacă la un astfel de model se adaugă și numele unui designer de nișă, valoarea ceasului s-a dublat instantaneu.

Cele mai citite articole

Există câteva branduri pe piață, recunoscute în rândul colecționarilor cu ștaif care nu își pierd valoarea și care pot reprezenta o investiție pe termen lung. În vreme ce unii colecționează tablouri, iar alții investesc în imobiliare, există o categorie aparte de oameni care preferă să cumpere ceasuri de calitate.

Nu în ultimul rând, povestea este cea care reușește să îmbrace frumos un produs și să îl vândă. Cu alte cuvinte, un ceas care spune o poveste se va vinde la un preț mult mai mare. Ceasurile celebrităților sau cele provenite din perioade zbuciumate ale istoriei vor stârni curiozitatea și interesul colecționarilor.

De regula, ceasurile de lux sunt produse în ediție limitată, de aici apare și prețul ridicat. Spre exemplu, Rolex lansează de fiecare dată câte un model extravagant pe care decide să îl comercializeze în doar câteva exemplare pentru a se bucura de un succes garantat.

Cele mai accesibile branduri

Cei care nu își permit să își cumpere un ceas de calitate, trebuie să știe că există o mulțime de mărci cu renume pe piață care comercializează ceasuri accesibile, cu un raport excelent calitate – preț. Casio, Timex sau Citizen sunt doar câteva dintre brandurile care se adresează publicului larg având în vedere faptul că prețul de achiziție este unul mai mult decât rezonabil.

Ceasurile nu sunt doar un simplu accesoriu, sunt o reflecție a purtătorului, sunt cartea de vizită a unui bărbat. Dincolo de funcția de bază, aceea de a indica ora exactă, un ceas vine în completarea unei ținute, certifică statutul social al purtătorului și îi deschide acestuia drumul în societate.

Cele mai citite articole

digitalarena