Actiunea benefica a pietrelor pretioase asupra organismului uman

Actiunea benefica a pietrelor pretioase asupra organismului uman

Actiunea benefica a pietrelor pretioase asupra organismului uman

Planeta Pamant ofera comori, toate formate de-a lungul proceselor geologice pe care le-a parcurs in decursul a milioane de ani, si pe care inca le mai parcurge. Aici se incadreaza si pietrele pretioase si semipretioase, rezultat al anumitor  conditii de presiune si temperatura, context in  care anumite elemente se combina. Singura exceptie o reprezinta perlele, acestea fiind considerate pietre organice produse de catre fiinte vii.

Diamantul, piatra pretioasa unica si fermecatoare

Cele patru pietre pretioase incadrate in categoria pietrelor naturale, sunt rubinul, safirul, smaraldul si diamantul. Daca rubinul, smaraldul si safirul reprezinta un cumul de elemente, diamantul  este singura si unica piatra pretioasa formata dintr-un singur element, respectiv din carbon. 

Conform cercetarilor, diamantul provine de cele mai multe ori, din oceane de magma subterana, denumite si manta. Presiunea si temperatura specifice sunt atat de mari, incat rocile se lichefiaza, iar carbonul  este comprimat si topit, formandu-se astfel diamantele, care sunt purtate spre suprafata pamantului de catre magna. 

Diamantele astfel formate ies la lumina avand diferite nuante, de la incolor, pana la galbui spre maro, insa cele mai pretioase sunt cele cu o claritate foarte mare. Amanet diamante detine toate resursele pentru a stabili cat de valoros este un diamant in functie de culoare şi claritate,  de taietura care i-a fost aplicata, dar si de greutatea definita prin carate. Astfel, daca aveti un diamant, acesta piatra unica prin compozitia sa şi fermecatoare prin claritate si nuante, apeland la profesionisti ii puteti efectua cea mai corecta si reala evaluare.

Actiunea pietrelor pretioase asupra organismului

Cele mai citite articole

Descoperirea si valorificarea pietrelor pretioase a reprezentat una dintre preocuparile umanitatii, inca din cele mai indepartate timpuri, tratatele  arheologice scotand in evidenta importanta pietrelor pretioase pentru civilizatiile apuse, importanta care pare sa creasca odata cu trecerea timpului. 

Insa oamenii nu le-au apreciat doar pentru unicitatea si frumusetea lor, ci si pentru efectele care se presupune ca le au asupra organimului celui care le poarta. Astfel, despre  rubin, piatra pretioasa de culoare rosie, se presupune că are capacitatea de a trasfera celor care  o poarta,  protectie, curaj, capacitatea  de a alunga gandurile negative şi de a  anula fricile. 

Purtarea rubinului sporeste capacitatea de concentrare si intareste sistemul imunitar. Albastrul safir confera  speranta, vitalitate si curaj, constituie o bariera în calea conflictelor si  inlatura durerea fizică si oboseala. Smaraldul  este considerat a fi  simbolul rodniciei. Aceasta piatra pretioasa de un verde maginific, confera clarviziune, imbunatateste capacitatea de memorare si  protejeaza  ochii si inima.

Diamantul, cea mai valoroasă piatra naturala, nu doar ca este extrem de frumos si valoros, dar are si o influenta benefica asupra organismului,  influentand  activitatea cerebrală, conferind  claritate mentala, sporind  curajul si increderea in sine, inlaturans  energiile negative si conferind  o stare generala de echilibru si relaxare.

Cele mai citite articole

digitalarena