Bariere automate și funcționalitatea lor

Bariere automate și funcționalitatea lor

Barierele automate sunt cel mai bun mijloc de a controla trecerea și șederea mașinilor într-o zonă separată. Se pot observa sisteme de parcare complet automate din ce în ce mai des – în parcările din mall-uri, clădiri de birouri, hoteluri, blocuri de apartamente, condominii și multe altele. Tipurile de bariere automate de înaltă tehnologie, au un număr imens de funcții, permițând un număr mare de soluții pentru securitatea și gestionarea diverselor spații. Sistemele de parcare sunt special adaptate pentru a funcționa în aer liber și în orice condiții meteorologice, au marcaje și monitoare clar vizibile, oferind o imagine clară în toate condițiile de lumină, inclusiv lumina puternică a soarelui.

Cum funcționează barierele automate pentru  parcare?

Barierele automate   realizează un sistem de blocaj de intrare sau ieșire, iar eliberarea brațului în unele cazuri, poate avea loc după încărcarea cardului sau a chitanței. Un sistem de parcare de intrare / ieșire constă dintr-un terminal de intrare, barieră, senzori inductivi.

Pentru sistemele care utilizează taxarea automată, este posibil să se implementeze o imprimantă fiscală, care va emite automat o chitanță fiscală la plata taxei respective. Barierele, organizate pentru abonament sau utilizare oficială a zonei de parcare, citesc date prestabilite prin intermediul unui cititor, cu care este echipat terminalul de intrare. Cardurile sunt emise de administrația parcării și au o perioadă de valabilitate, care este raportată de software-ul sistemului. În cazul cardurilor fără contact invalide nu este posibil să se treacă prin punctele de intrare / ieșire.

Trecerea prin sistemele automate de parcare

Cele mai citite articole

Trecerea prin sistemele automate de parcare se face după cum urmează:

Suprafața pentru trecerea mașinilor este limitată de brațul barierei, care este eliberat după identificarea cu un card de abonament sau eliberarea unui bilet cu coduri de bare – pentru ședere plătită. Pentru a face acest lucru, șoferul vehiculului trebuie să apese un buton situat pe terminalul de intrare.

După deschiderea barierei și trecerea vehiculului, senzorii inductivi instalați sub suprafața drumului trimit un semnal către terminalul de intrare, unde brațul este coborât din nou și închide zona de trecere. Când este instalat sistemul de parcare automata, la punctul de plecare se efectuează validarea cuponului cu coduri de bare, care calculează suma datorată pentru ședere. După plată, mașina are voie să părăsească parcarea, deoarece senzorii inductivi detectează din nou pasajul și închid bariera.

Capacitatea barierelor moderne de parcare este de până la 8 – 10 mașini pe minut, iar un astfel de sistem poate funcționa împreună cu alte sisteme de control al accesului – cel mai adesea software folosit pentru înregistrarea orelor de lucru în fabricile mari și clădirile de birouri. Software-ul utilizat de terminalul de intrare este capabil să citească și să stocheze o cantitate mare de date, care pot fi solicitate de către administrație, dacă este necesar. Datele sunt protejate prin arhivare și stocare periodică automată.

Cele mai citite articole

digitalarena