Care sunt aspectele de care trebuie sa tii cont pentru a investi in titluri de stat?

Care sunt aspectele de care trebuie sa tii cont pentru a investi in titluri de stat?

In contextul actual, procedura de investitie in titlurile de stat capata un nivel ridicat de popularitate, datorita faptului ca tot mai multe persoane isi dau seama ca pot castiga profituri generoase cu un minimum de investitie. Conform expertilor in domeniul investitiilor, titlurile de stat se numara printre cele mai sigure metode de investitii dintr-un singur motiv: solicita implicarea statului. 

Cu alte cuvinte, statul este cel care se imprumuta de la cetatenii sai pentru a-si desfasura activitatea, oferindu-le, la fel ca unei banci, dobanda. Astfel, investitorul in titluri de stat are toate sansele sa obtina  dobanda respectiva in functie, bineinteles, si de experienta in domeniu, cunoscuta sub denumirea de maturitate. Daca reuseste sa atinga o maturitate mai mare, atunci va beneficia si de o dobanda mai mare.

Principalele metode de a investi in titlurile de stat

1. Prin Trezoreria Statului

Una dintre modalitatile prin care cei interesati pot investi in titluri de stat este chiar prin Trezoreria Statului, care este folosita in mod exclusiv de catre populatie. Actiunile se pot cumpara fie de la Trezoreria din localitatea domiciliului fiscal, fie prin Posta Romana, fiind nevoie sa se respecte cativa pasi:

  • deschiderea contului la Trezorerie;
  • alimentarea contului cu suma de bani care se doreste a fi investita;
  • semnarea formularului special creat pentru subscriere.

2. Prin Bursa

Cele mai citite articole

O alta modalitate prin care doritorii pot investi in titluri de stat este chiar prin intermediul Bursei. Pentru a da curs unei astfel de investitii, exista doua variante:

  • lansarea ordinului de cumparare prin intermediul brokerului, situatie asemanatoare cu achizitionarea unei actiuni;
  • cumpararea titlurilor de stat prin intermediul dealerului primar, care este, de cele mai multe ori, o banca. 

3. Prin Fonduri Mutuale

La fel ca la Fondurile de Actiuni, investitorul trebuie sa semneze un contract de adeziune si sa cumpere unitati in cadrul acelui fond. Principalul avantaj oferit de Fondurile Mutuale consta chiar in faptul ca se poate investi si in titluri de stat din alte tari. Cei care vor sa iasa din zona de confort isi pot indrepta atentia si catre altfel de investitii, cum ar fi cele in actiuni BRD, pentru care trebuie sa se informeze cu atentie inainte.

Prin urmare, investitia in titluri de stat a devenit o practica des intalnita in prezent, datorita sanselor ridicate de castig a unui profit, dar si datorita procedurii simple si usor de inteles.

Cele mai citite articole

digitalarena