Care sunt beneficiile cabinei de dus?

Care sunt beneficiile cabinei de dus?

Unul dintre avantajele pe care le ai atunci cand folosesti o cabina de dus este ca aceasta poate fi transformata intr-o adevarata zona de spa si talasoterapie. Cabinele de dus pot avea o instalatie de hamam si o instalatie de duze cu hidro-jet pentru a-ti masa spatele in pozitie asezata. Exista multe alte optiuni legate de cabinele de dus.

Avantajele unei cabine de dus

Principalul avantaj al cabinei de dus inchisa este acela de a proteja eficient utilizatorul de curenti de aer, datorita peretilor estetici care inconjoara cele 4 colturi ale spatiului. Face astfel posibila pastrarea caldurii, neutralizand in acelasi timp proiectiile apei spre exterior.

Pentru baile prost izolate sau prost orientate sunt in general sfaturi care spun sa folosesti un astfel de sistem, cu o toleranta maxima de 200 cm inaltime. Acest lucru este valabil mai ales pentru podeaua unui dus la acelasi nivel cu cel al baii.

Exista mai multi pereti si sisteme de pereti pentru a optimiza etansarea spatiului de apa, asigurand in acelasi timp o etansare buna.

Cele mai citite articole

Multe persoane fizice care au optat pentru un model de cabina de dus deschisa se trezesc ulterior sa-si compartimenteze spatiul de apa. 

Prin urmare, instalatorii sunt chemati in mod regulat sa gaseasca solutii practice pentru a imparti cel mai bine un spatiu de dus care nu a fost destinat acestui lucru la inceput. Astfel, unii profesionisti proiecteaza pereti care pot gazdui ulterior o usa sau un oblon mobil, cu scopul de a recrea conditiile unei cabine de dus inchise sau semiinchise.

Ce forme si dimensiuni sunt pentru cabina de dus?

Instalarea dusului in baia ta este decisiva. Intr-adevar, este posibil sa iti asezi dusul intr-un unghi, pe un singur perete sau chiar sa-l incastrezi. Pozitionarea dusului in coltul baii optimizeaza spatiul. In functie de spatiul disponibil, poti alege o dimensiune mai mare sau mai mica si sa favorizezi o anumita dimensiune a usii.

In ceea ce priveste dimensiunea cabinei de dus trebuie sa stii ca dimensiunile indicate sunt dimensiunile exterioare ale dusului. Apoi, va fi necesar sa se ia in considerare necesitatea de a lasa un spatiu liber in fata dusului in functie de tipul de usa ales. In general, este recomandabil sa pastrezi 70 cm liberi pentru a permite accesul la cabina de dus. In cele din urma, va trebui sa acorzi atentie inaltimii tavanului, deoarece unele cabine de dus pot depasi o inaltime de 2m.

Unul dintre criteriile care face posibila decizia pentru o forma sau alta este dupa cum urmeaza:

  • Cea mai clasica forma de cabina de dus este forma PATRATA. 
  • Apoi, forma SFERA, care economiseste spatiu.
  • In sfarsit, forma RECTANGULARA permite mai mult confort deoarece cabinele de dus sunt mai spatioase. 

Cele mai citite articole

digitalarena