Care sunt diferitele tipuri de implanturi dentare?
Una dintre problemele pe care le tratăm cel mai des la stomatologi este pierderea unui dinte, iar un implant dentar este cea mai bună soluție pentru a avea un zâmbet în stare perfectă. Diferitele tipuri de implanturi dentare sunt una dintre cele mai bune metode pentru a-ți recupera dinții într-un mod foarte natural și perfect. Este o procedură în care un dinte artificial este plasat în rădăcina dintelui căzut și restabilește astfel forma naturală a feței cu un rezultat impecabil.
Diferitele tipuri de implanturi dentare
Implanturile dentare sunt cea mai bună soluție pentru pierderea unui dinte natural, deoarece este un dinte artificial cu rădăcina atașată la maxilar, astfel încât să arate și să funcționeze ca un dinte real. În trecut, când ai pierdut un dinte, nu ai avut de ales decât să recurgi la proteze fixe care purtau dinții. Cu toate acestea, acest lucru sa schimbat odată cu apariția implanturilor. În prezent, implanturile sunt utilizate pe scară largă, dar puțini oameni știu că există mai multe tipuri de implant dentar:
1. Implantul „endoosos”:
Acesta este cel mai frecvent utilizat tip de implant dentar. Acest tip de implant este plasat chirurgical în maxilar. Când implantul este gata și osteointegrarea este completă, proteza sau coroana este plasată pentru a-i da aspectul unui dinte. La implanturile endoosoase, există câteva variante:
– Implanturi cilindrice;
– Implanturi cu șurub;
Cele mai citite articole
– Implanturi laminate.
În plus, este foarte recomandat să efectuezi acest tratament într-un cabinet stomatologic cu experiență!
2. Implantul „subperiostal”:
Acest tip de implant dentar constă dintr-un cadru metalic care este plasat în osul maxilarului chiar sub țesutul gingival. Prin urmare, trebuie să aibă forma marginii osului, astfel încât să poată fi atașat la acesta în mod corespunzător. În primul rând, acest tip de implant este utilizat pentru pacienții care nu pot utiliza proteze convenționale și care au o masă osoasă redusă.
Un implant dentar acționează ca rădăcina dintelui, unindu-se cu osul care va susține o coroană artificială. În unele cazuri, o coroană temporară poate fi utilizată până când integrarea este completă. În cele din urmă, este plasată coroana permanentă.
Cea mai sănătoasă soluție pe termen lung
Spre deosebire de procedurile anterioare, cum ar fi fixarea unei punți convenționale, care a durat până la maximum 10 ani și apoi a trebuit să fie reînnoită, diferite tipuri de implanturi dentare pot dura o viață, dacă sunt realizate corespunzător și curățate temeinic. De asemenea, în timp ce alternativele de fixare a protezelor dentare pot afecta alte părți ale gurii, implanturile dentare sunt sigure, deoarece sunt atașate de os și nu de ceilalți dinți.
În plus, s-a dovedit că procedura chirurgicală a implantului dentar este mai fiabilă, nedureroasă și oferă cele mai bune rezultate pe termen lung. Cu toate acestea, trebuie clarificat faptul că nu toată lumea poate opta pentru implanturi dentare, motiv pentru care dentistul efectuează un diagnostic complet înainte de a recomanda oricare dintre tipurile de implanturi dentare.