Care sunt indatoririle nasilor la nunta si ce ar trebui sa cumpere acestia?

Care sunt indatoririle nasilor la nunta si ce ar trebui sa cumpere acestia?

Nasii sunt considerati parintii spirituali, motiv pentru care acestia ii pot ajuta pe miri, daca isi doresc, in organizarea nuntii. In aceasta idee, nasii le pot oferi finilor lor sfaturi si informatii din propria experienta, astfel incat drumul pana la altar, dar mai ales dupa nunta, sa fie unul cat mai lin si fara conflicte. 

Indiferent daca se implica sau nu in organizarea nuntii, nasii au anumite obligatii pe care trebuie sa le indeplineasca, de la cumpararea unor elemente importante in cadrul ceremoniei, pana la respectarea anumitor traditii. 

Ce ar trebui sa cumpere nasii pentru nunta? 

Nasii ii pot consilia pe miri in momentul in care aleg tema nunti, biserica in care va avea loc ceremonia religioasa, restaurantul unde va avea loc receptia dupa biserica, chiar si in alegerea rochiei de mireasa si a costumului de ginere. 

Toate acestea tin insa de cat de mult isi doresc cele doua cupluri, nasii si mirii, sa colaboreze in organizarea intregii nunti. 

Cele mai citite articole

Exista unele elemente pe care nasii trebuie sa le cumpere si sa le aduca la ceremonie, cele mai importante fiind lumanari cununie, buchetul de mireasa, voalul, tiara si baticul miresei, precum si turta miresei, daca este o nunta traditionala.     

Care sunt indatoririle pe care le au nasii la nunta? 

De asemenea, exista si o serie de indatoriri pe care nasii trebuie sa le respecte in cadrul unei nunti, mai ales daca este una cu traditii. 

Astfel ca nasa este cea care trebuie sa ajute mireasa sa se pregateasca, iar inainte de a pleca la biserica, va rupe turta miresei, nasii insotesc mirele cand ia mireasa si vor respecta indicatiile preotului din timpul slujbei de cununie. De asemenea, nasii sunt cei care tin lumarile in biserica si tot ei acompaniaza mirii in momentul in care isi primesc invitatii. 

De crearea unei atmosfere placute pentru invitati, se vor ocupa insa mirii, care le pot oferi diferite atentii, ca amintire de la evenimentul lor, cum ar fi acele marturii miere

Prin urmare, nasii au un rol foarte important in cadrul unei nuntii, dar si in viata finilor lor. 

Cele mai citite articole

digitalarena