Cât de sigură este achiziționarea produselor de tip refurbished din IT?

Cât de sigură este achiziționarea produselor de tip refurbished din IT?

Ce reprezintă un laptop dell refurbished și de ce să-l iei în considerare? Două dintre întrebările pe care probabil ți le pui înainte de a achiziționa un produs deja utilizat. În primul rând, dacă nu ai mai auzit niciodată de conceptul refurbished, atunci este important să te informezi cu atenție înainte de a lua o decizie. În termeni cât mai simpli, un laptop refurbished a mai fost utilizat deja, iar apoi a fost returnat de către client. Odată ajuns înapoi la comerciant, specialiștii verifică, repară și recondiționează produsul și îl pun înapoi spre vânzare. Există atât bunuri care au fost utilizate pentru o perioadă foarte scurtă de timp, cât și variante care au rezistat utilizărilor îndelungate. Desigur, în funcție de caracteristicile durabile  și prețul de achiziționare va avea de suferit. 

Principalul avantaj de care poți avea parte în urma achiziționării unui astfel de produs este calitatea crescută la un preț accesibil. Astfel, dacă dorești să te încadrezi într-un buget prestabilit, poți opta pentru cu încredere pentru un laptop dell refurbished!

Care este diferența dintre un produs refurbished sau second hand?

Îți dorești să achiziționezi un laptop la preț mai redus? Atunci variantele refurbished sau second hand sunt două soluții la care poți recurge. Totuși, te întrebi care este cea mai eficientă alternativă? Ambele categorii vizează produse care au fost utilizate anterior, însă există o mare diferență: produsele refurbished sunt verificare și reparate de profesioniști. În schimb, în cazul celor second hand există riscul să achiziționezi un produs defect sau care funcționează la capacitate minimă.

Cât despre prețuri, ambele variante prezintă costuri mai reduse în comparație cu produsele noi. Însă, doar în cazul laptopurilor refurbished îți este garantată calitatea premium de către specialiști. În plus, există o multitudine de variante care-ți sunt puse la dispoziție de comercianți. Chiar dacă ești în căutarea unui model specific, precum precision 7740, magazinele de specialitate reprezintă sursa cea mai bună!

Nu în ultimul rând, produsele second hand provin în general de la clienți care le-au utilizat mai intens. În schimb, o variantă refurbished reprezintă un device care a fost expus în showroom-uri sau care a fost luat în leasing. Oricum, perioada de utilizare este considerabil mai scurtă, iar intensitatea de folosire una scăzută.

Cele mai citite articole

De asemenea, există diferențe estetice între cele două categorii. În timp ce produsele refurbished arată ca noi, cele second-hand pot prezenta urme semnificative de uzură. Astfel, dacă nu-ți dorești să observi zgârieturi sau alte defecte la nivelul produsului, optează pentru un laptop sau calculator refurbished! Ba mai mult, o asemenea gamă de produse se remarcă prin diversitatea opțiunilor. De la laptopuri până la modele specifice de stații de lucru, precum dell precision 3630 – ai parte de soluții personalizate.

Produsele refurbished beneficiază de aceeași perioadă de garanție precum cele noi

sursă: https://www.freepik.com/free-photo/male-technician-working-broken-computer_3308985.htm#query=refurbished%20pc&position=16&from_view=search&track=ais 

Chiar dacă au mai fost utilizate, produsele de tip refurbished vin însoțite de garanție, la fel ca cele noi. Mai exact, garanția pe doi sau trei ani, cu posibilitatea de extindere la cinci ani. Așadar, dacă ai utilizat laptopul în mod corespunzător, însă întâmpini probleme de funcționare, nu ai de ce să-ți faci griji! Tot ceea ce trebuie să faci este să iei legătura cu magazinul comerciant și să prezinți defecțiunea. Mai apoi, specialiștii se vor ocupa de soluționarea problemei, iar tu îți vei putea ridica produsul în cel mai scurt timp posibil.

Când vine vorba de garanție apare o nouă diferență între produsele refurbished și cele second-hand. Cea din urmă categorie beneficiază de o garanție valabilă doar pentru un an. 

Așadar, există o multitudine de motive pentru care să iei în considerare achiziționarea unui produs refurbished. Nu mai sta pe gânduri și descoperă ce variantă de laptop ți se potrivește cel mai bine! 

Cele mai citite articole

digitalarena