Ce faci dacă nu poți restitui la timp banii pentru produsele amanetate?

Ce faci dacă nu poți restitui la timp banii pentru produsele amanetate?

Împrumuturile obținute de la amanet reprezintă o modalitate rapidă de a acoperi nevoile financiare în situații de criză. Poate fi vorba de o urgență medicală, de o vacanță neprogramată sau de orice altă împrejurare ce impune obținerea rapidă a unei sume de bani. Într-un astfel de context, împrumutul bancar nu este tocmai cea mai eficientă soluție, deoarece obținerea banilor durează mai mult timp și în plus, sunt necesare numeroase acte. 

De altfel, creditul bancar nu oferă aceeași flexibilitate precum împrumuturile de la amanet. În cazurile în care este nevoie temporar de o anumită sumă de bani, obligațiile unui contract de credit pot fi neavantajoase. 

Obținerea unui împrumut de la casa de amanet este varianta sigură și rapidă, iar suma depinde în mod exclusiv de valoarea bunurilor din aur. La termenul stabilit în contract sau înainte de acesta, bijuteriile amanetate pot fi recuperate odată cu restituirea împrumutului. 

Ce soluție există atunci când banii nu pot fi restituiți? 

Multe persoane ezită să-și amaneteze bunurile pentru că se tem că nu vor reuși să restituie la termen banii pentru articolele amanetate. Aceasta nu trebuie să reprezinte o problemă sau un obstacol, deoarece casa de amanet vine în întâmpinarea lor cu o soluție eficientă: prelungirea contractului

Cele mai citite articole

Prelungirea contractului devine cea mai potrivită soluție pentru a nu pierde definitiv bunurile amanetate și pentru ca acestea să fie în continuare păstrate în siguranță până când proprietarul le poate recupera. În schimbul unui comision, contractul poate fi prelungit înainte sau după data scadentă, însă nu mai târziu de 5 zile de la aceasta. Comisionul este nesemnificativ în raport cu suma integrală ce trebuie achitată, astfel că prelungirea contractului este varianta ideală pentru a nu pierde bijuteriile.

De câte ori poate fi prelungit contractul? 

Contractul poate fi prelungit de câte ori dorește proprietarul bijuteriilor, neexistând un număr limitat de prelungiri. Atâta vreme cât acesta achită comisionul, poate să prelungească contractul de câte ori are nevoie. Faptul că nu există un număr limită de prelungiri ale contractului reprezintă un avantaj important pentru cei care nu reușesc să restituie banii pentru produsele amanetate la timp.  

Această opțiune garantează celor care și-au amanetat bijuteriile faptul că au posibilitatea în orice moment să le recupereze, nefiind presați de timp sau constrânși de clauze contractuale ascunse, în urma cărora bijuteriile amanetate să fie pierdute definitiv. 

Prelungirea contractului – soluția optimă pentru a nu pierde definitiv bunurile amanetate

În unele cazuri, persoanele care amanetează bunuri aleg să nu le mai recupereze pentru că nu reușesc să ramburseze împrumutul la termen și pentru că preconizează că nu vor putea face acest lucru în viitorul apropiat. Tocmai din acest motiv, este important să cunoască faptul că au oricând posibilitatea de a prelungi contractul prin plata unui comision și de a amâna momentul recuperării bunurilor. 

În concluzie, prelungirea contractului este cea mai avantajoasă soluție în cazul în care împrumutul nu poate fi rambursat la termen. Dacă suma obținută nu poate fi înapoiată la timp, contractul poate să fie prelungit până în momentul în care proprietarul bunurilor decide să le recupereze. 

Cele mai citite articole

digitalarena