Ce măsuri pot lua firmele pentru a reduce consumul de energie electrică?

Ce măsuri pot lua firmele pentru a reduce consumul de energie electrică?

Având în vedere schimbările actuale de pe piața energetică și a incertitudinilor care domină mediul de afaceri, din ce în ce mai multe companii prioritizează aspectul consumului de energie electrică, stabilind un plan de acțiune în acest sens.

Prin ce măsuri pot reduce antreprenorii consumul de energie în afacerea lor?

Reducerea consumului de energie poate reprezenta o adevărată provocare atunci când nu există o strategie, un plan de acțiuni și un punct de plecare, însă prin analizarea în detaliu a tuturor proceselor desfășurate în business-ul tău, soluțiile potrivite pot fi identificate. 

Printre principalele măsuri pe care le pot implementa antreprenorii în vederea atingerii obiectivului de optimizare a consumului de energie electrică, menționăm:

  • înlocuirea echipamentelor ineficiente din punct de vedere energetic cu modele mai noi, eficiente, care au integrate setări de economisire a energiei (spre exemplu, pot fi înlocuite calculatoare, imprimante, monitoare și alte echipamente care au ratinguri mai bune de eficiență energetică).
  • înlocuirea becurilor incandescente cu becuri LED și utilizarea senzorilor de lumină pentru controlarea automată a sistemului de iluminat, în funcție de nivelul de lumină naturală din încăpere.
  • instalarea termostatelor inteligente pentru reglarea automată a temperaturii în funcție de programele de utilizare ale biroului/ spațiului respectiv și evitarea pierderilor de energie prin încălzire sau răcire inutilă.
  • organizarea unor sesiuni de informare pentru angajați pe tema optimizării consumului de energie;
  • revizuirea contractului încheiat cu furnizorul de energie electrică etc.

Cele mai citite articole

Măsura care implică verificarea ofertei de energie este una foarte importantă, fiind un punct de plecare în stabilirea planului de acțiune pentru optimizarea consumului de energie. În ultima perioadă au avut loc multe schimbări pe piața energiei și din acest motiv există posibilitatea ca oferta actuală să nu se mai alinieze nevoilor business-ului tău. În măsura în care valorile de consum stabilite în ofertă nu se mai potrivesc nevoilor firmei, la final de lună se vor constata costuri suplimentare. 

În acest context, antreprenorul trebuie să schimbe furnizorul. Totodată, este important să se afle cat costa 1 kWh energie electrica

Spre exemplu, CEZ Vânzare, principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României oferă antreprenorilor mai multe produse de energie electrică și gaze naturale în acord cu nevoile lor de consum. În plus, pe www.cezinfo.ro, clienții vor regăsi informații utile despre plafonarea prețurilor la energie și chiar un manual de eficiență energetică, cu sfaturi utile privind maniera sigură de optimizare a consumului de energie.

Cele mai citite articole

digitalarena