Ce planuri de concediu ai in viitorul apropiat? Iata cum sa-ti planifici o calatorie sigura pe meleaguri straine!

Ce planuri de concediu ai in viitorul apropiat? Iata cum sa-ti planifici o calatorie sigura pe meleaguri straine!

Ce planuri de concediu ai in viitorul apropiat? Iata cum sa-ti planifici o calatorie sigura pe meleaguri straine!

Lumea este plina de privelisti fermecatoare, orase superbe si culturi fascinante care abia asteapta sa fie descoperite. Multi oameni isi doresc sa exploreze locuri istorice, in timp ce altii abia asteapta sa se relaxeze in diverse destinatii exotice. Indiferent care sunt planurile tale de vacanta pentru perioada urmatoare, iata cateva sfaturi de calatorie pentru o planificare perfecta si pentru mai multa siguranta pe durata vacantei! 

Sfaturi pentru o calatorie bine planificata si sigura 

Fie ca planuiesti sa pleci cateva zile sau sa te bucuri de un concediu prelungit intr-o destinatie mai indepartata, exista cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in calcul pentru a te bucura complet de vacanta ta. 

Alege destinatia de vis 

Primul pas este sa te decizi unde vrei sa mergi si ce vrei sa faci in vacanta. Bazeaza-te intotdeauna pe destinatiile si experientele care se potrivesc cel mai bine cu lista ta de dorinte. Daca iti place sa schiezi sau sa faci snowboarding, indreapta-te catre statiuni cu servicii excelente si partii potrivite pentru nivelul de dificultate dorit. In ceea ce priveste vacantele incarcate de istorie si cultura, exista multe locuri interesante de explorat, majoritatea dintre ele aflandu-se chiar in Europa. Daca planuiesti o vacanta la plaja, optiunile sunt, de asemenea, nelimitate. 

Incheie o asigurare de calatorie 

Cele mai citite articole

Chiar daca este optionala, asigurarea de calatorie te-ar putea salva de la cheltuieli uriase daca zborul este anulat, daca ti se fura sau pierzi bagajele sau daca ai nevoie de ingrijire medicala. Nimeni nu-si doreste sa se imbolnaveasca in timpul vacantei, dar acest lucru se poate intampla in orice moment. Asigurarea de calatorie este conceputa pentru a te ajuta in astfel de cazuri si este deosebit de importanta, mai ales atunci cand calatoresti in afara tarii. Daca vrei sa iti acoperi cheltuielile medicale neprevazute, vezi aici asigurarea de calatorie potrivita nevoilor tale. Cu Allianz-Tiriac Unit te poti bucura de concedii mai placute pe durata sejururilor in strainatate, fiind protejat in caz de accidente/imbolnaviri sau alte probleme medicale. In plus, in functie de pachetul ales, poti beneficia de protectie in cazul anularii biletelor de calatorie sau de protectie in cazul furtului sau pierderii bagajelor. De asemenea, daca planuiesti sa practici activitati de schi, snowboarding sau alte sporturi de agrement cu grad mediu de risc, trebuie sa le incluzi in polita de asigurare. 

Verifica actele de identitate si cerintele pentru viza

Daca pleci in afara tarii, verifica cu atentie valabilitatea pasaportului sau a actului de identitate necesar calatoriei. Informeaza-te inainte de plecare daca ai sau nu nevoie de viza pentru destinatia ta. Nu uita de eventualele restrictii de calatorie sau de vaccinurile necesare, in functie de tara in care calatoresti si de riscurile pentru sanatate. Pentru un plus de siguranta, creeaza copii ale celor mai importante documente de calatorie si itinerariului si inmaneaza-le unui membru al familiei sau unei persoane de incredere la care poti apela in caz de nevoie. 

Asadar, daca iti place sa-ti planifici vacantele in afara tarii si sa explorezi mereu lucruri noi, tine cont de aceste sfaturi de calatorie pentru a te bucura de un sejur linistit si sigur.

Sursa foto: pexels.com 

Cele mai citite articole

digitalarena