Ce trebuie să știi despre bateriile cu încărcare wireless

Ce trebuie să știi despre bateriile cu încărcare wireless

Tehnologia evoluează din ce în ce mai mult. Un element inovator care ar putea să îți schimbe viața prin utilitatea pe care o are îl reprezintă bateriile de încărcare cu sisteme wireless. Pentru a putea fi încărcate wireless, dispozitivele trebuie să aibă un sistem de tip Qi integrat. În cazul telefoanelor cu sistem iOS, toate versiunile de la Iphone 8 în sus au incluse această dotare și ca atare pot fi încărcate prin sisteme wireless. La cele cu sistem Android sau alt tip de sistem de sistem de operare, funcția poate varia în funcție de model.

Vezi aici ce ar trebui să știi despre bateriile cu sistem încărcare wireless:

Te scapă din situațiile neprevăzute

Cum ar fi să se iște o pană de curent fix când mai ai 5% din baterie și te pregătești să pui telefonul la încărcat? Sau poate ești plecat și nu ai nicio priză lângă tine, nimic mai simplu –  scoți bateria și atașezi telefonul pe suportul special. Ai grijă doar să scoți husa telefonului pentru a putea beneficia de o încărcare cât mai rapidă. Orice strat suplimentar între telefon și baterie va îngreuna procesul de încărcare, așa că trebuie să ai acest aspect în mine. Dacă ți-ai luat o nouă husă de telefon pentru Iphone 14 Pro Max, atunci va trebui cel mai probabil să o dai jos în timpul scurt la încărcării. Pentru accesorii de telefon interesante și de calitate bună, poți verifica oferta celor de la Brand GSM.

Te scutește de căratul cablurilor după tine 

Cele mai citite articole

Poate ți s-a întâmplat și ție să îți uiți încărcătorul sau cablul de încărcare și să te trezești că ți se descarcă bateria telefonului. Ei bine, bateria externă cu sistem de încărcare wireless te poate salva din aceste situații. În plus de asta poți să o folosești cu ușurință oriunde, fără să atragi atenția asupra ta în vreun fel, fiind un accesoriu discret și extrem de ușor de folosit. Singurul aspect care ar trebui să te preocupe este să încarci bateria în prealabil pentru a te putea bucura de aceasta în momentele în care nu ai acces la o priză pentru device-urile tale.

Alege un model cu răcire încorporată pentru eficiență

Datorită ușurinței cu care poate fi folosită o astfel de baterie este extrem de eficientă în momentele în care cea mai mare nevoie de o încărcare rapidă. Atenție totuși la felul în care folosești bateria. Pentru că acest sistem de încărcare predispune telefonul la supraîncălzire ai grijă să alegi o baterie cu ventilator pentru a beneficia de răcirea telefonului și a evita posibilele probleme ce ar putea apărea. Dacă telefonul se supraîncălzește riști să afectezi viața bateriei sale, ceea ce probabil nu ți-ai dori.

Așadar, acestea au fost principalele informații despre încărcarea telefonului cu ajutorul unei baterii cu sistem wireless. Pentru a te asigura că telefonul tău este compatibil cu o astfel de încărcare trebuie să verifici specificațiile tehnice înainte. Deși e o metodă nouă și inovativă, încă se află în curs de dezvoltare pentru a putea ajunge la performanțe și mai bune.

Sursă foto: unsplash.com.

Cele mai citite articole

digitalarena