Cinci strategii de marketing pentru companiile de producție

Cinci strategii de marketing pentru companiile de producție

Pe o piață atât de competitivă, este aproape imposibil pentru o companie de producție să nu aibă definite strategii de marketing eficiente. Acestea reprezintă cheia succesului oricărei afaceri, deoarece oferă vizibilitate produselor, permit comunicarea cu clienții, contribuie la crearea unei reputații solide, asigură profitabilitatea pe termen lung și diferențierea față de concurență.

Promovarea este principala acțiune care creează legături constante între business și consumatori. Descoperă câteva modalități prin care îi poți face pe potențialii clienți să conștientizeze existența firmei și a produselor comercializate:

1. Social media marketing

Una dintre cele mai moderne și importante strategii de marketing este utilizarea platformelor de social media pentru a comunica ușor cu publicul, a împărtăși conținut și promova produsele companiei. Fie că este vorba despre Facebook, Twitter, Instagram sau LinkedIn, rețelele sociale constituie un mod simplu de a atrage trafic. Foarte multe dintre persoanele care le folosesc obișnuiesc să se documenteze online în ceea ce privește achiziția de produse și chiar să solicite sfaturi, păreri și recenzii în comunitățile de pe social media.

2. E-mail marketing

O companie de producție poate trimite e-mailuri promoționale sau informative clienților pentru a menține legătura cu ei și a încuraja vânzările. Totuși, chiar dacă această strategie pare că a renăscut în ultima vreme, trebuie să identifici grupurile de consumatori și să cunoști nevoile sau dorințele lor. În acest sens, este util să folosești un ERP software producție care susține gestionarea eficientă a resurselor unei companii.

Un sistem integrat ajută o companie de producție în eforturile sale de marketing prin centralizarea informațiilor, segmentarea clienților, automatizarea proceselor de marketing, analiza performanței, planificarea și bugetarea marketingului, asigurându-se că resursele sunt utilizate în mod optim pentru a obține rezultate maxime.

3. Marketing de conținut

Crearea și distribuirea de conținut relevant, valoros și atractiv atrage și angajează publicul țintă. Poate fi vorba despre articole pentru blog, infografice, studii de caz, tutoriale video și webinarii. Marketingul de conținut este extrem de important, mai ales în cazul companiilor de producție, deoarece ajută potențialii clienți să cunoască foarte bine produsele comercializate.

4. Programe de loialitate

Implementarea unor programe de loialitate pentru recompensarea clienților fideli încurajează achizițiile repetate. Acest lucru poate include reduceri, promoții exclusive, vouchere, mici cadouri, produse și mostre gratuite sau puncte de loialitate care pot fi utilizate pentru a obține beneficii în viitor.

5. Publicitate Pay Per Click (PPC)

Avantajul major al afișării reclamelor în linkurile sponsorizate ale motoarelor de căutare este că acestea trimit către companie exact persoanele care sunt, într-adevăr, interesate de produsele sale. Firma plătește doar atunci când cineva dă click pe reclamă, iar în acest fel se evită pierderea resurselor cu oameni care nu au de gând să cumpere anumite mărfuri.

Pe lângă promovarea online, trebuie luate în calcul și soluțiile offline, precum promoții, publicitate în mass-media, prezența la târguri și expoziții sau materialele promoționale, care pot atrage mulți clienți. În general, un plan de marketing eficient pentru o companie de producție ar trebui să cuprindă o combinație de strategii digitale și tradiționale, adaptate nevoilor și preferințelor publicului țintă.

digitalarena