Compania eBay a antrenat trei ani politistii romani pentru combaterea fraudelor online

Compania eBay a antrenat trei ani politistii romani pentru combaterea fraudelor online

Companiile care lupta impotriva fraudei online incearca in permanenta noi metode de a stopa aceasta amenintare. Potrivit publicatiei „The Sidney Morning Herald“, compania eBay a trimis, de-a lungul a trei ani, investigatori si echipament agentiilor din Romania pentru a limita rata mare a fraudei care se inregistreaza in tara noastra. eBay a antrenat politistii si a donat computere si conexiuni internet sectiilor de politie.

Cele mai citite articole

Compania sustine ca initiativa din Romania a avut drept rezultat sute de arestari. Matt Henley, manager senior al Investigatiilor Tehnice si Grupului de Analiza al eBay din SUA, a declarat pentru publicatia mentionata ca din ce in ce mai multe investigatii conduc catre Romania. „Am decis, in numele companiei, sa formam o echipa pentru a rezolva aceasta problema“, a spus Henley. Acesta este de parere ca principala cauza a numarului mare de fraude inregistrate in tara noastra o constituie faptul ca multi politisti romani si oameni din justitia din Romania nu se pricep la calculatoare. „A fost un mediu deschis, in care infractorii puteau intra si comite aceste infractiuni fara nicio consecinta deoarece oamenii care sunt responsabili sa ii gaseasca nu aveau posibilitatea de a intelege aceste infractiuni“, a adaugat Henley. Acesta a mai spus ca politistii care se pricepeau la computere erau de cele mai multe ori nevoiti sa realizeze investigatiile din aceleasi internet cafe-uri folosite de infractori pentru a comite fraudele online. In urma cu o saptamana, compania eBay a organizat o serie de workshop-uri in Sydney, Australia, la care au participat aproximativ 50 de politisti. Directorul de incredere si siguranta al eBay, Alastair MacGibbon, a precizat ca supravietuirea si dezvoltarea companiei demonstreaza ca frauda este o problema minora, iar nivelul de teama referitor la infractiunile de pe internet este disproportional amenintarii.

Presupusul hacker roman «Vladuz» a atacat eBay-ul de trei ori in acest an

Pentru cel putin a treia oara în tot atâtea luni, hackerul cunoscut sub numele de „Vladuz“ a obtinut acces neautorizat la o parte din reteaua eBay, în ciuda eforturilor sustinute facute de echipa de securitate a companiei pentru a-si întari sistemul împotriva unor patrunderi fortate. Hackerul care se ascunde sub numele de Vladuz a fost capabil sa ocoleasca sistemul de securitate si sa ajunga la credentialele rezervate angajatilor eBay si a postat mesaje pe cel putin doua dintre forumurile companiei. Ironia sortii, el a intrat inclusiv pe un forum dedicat încrederii si sigurantei. Atacul, ca si cele precedente, alimenteaza suspiciunile ca eBay sufera de probleme serioase de securitate a sistemului, în ciuda asigurarilor date de companie ca hackerul nu a reusit sa patrunda pe serverele pe care sunt pastrate datele clientilor si alte informatii importante.

Cele mai citite articole

digitalarena