Cum alegi, ca bărbat, pereche ideală de pantofi formali?

Cum alegi, ca bărbat, pereche ideală de pantofi formali?

Cum alegi, ca bărbat, pereche ideală de pantofi formali?

Dintre toate modelele de pantofi pentru bărbați, încălțămintea formală ocupă fără îndoială un loc fruntaș. Acest lucru se datorează în mare parte unui cod vestimentar obligatoriu la locul de muncă, însă, acești pantofi eleganți sunt alegerea ideală ori de câte ori bărbații trebuie să participe la o nuntă sau la o petrecere.

Acești pantofi bărbați Sibiu sunt disponibili în foarte multe variante, de aceea, alegerea unei perechi potrivite pentru tine poate fi greu de făcut. Iar unele dintre diferențe contau în materialul sau stilul pantofilor.

În ceea ce urmează, vei afla tot ceea ce trebuie să iei în calcul atunci când vei dori să îți cumperi o nouă pereche de pantofi:

Alege culoarea potrivită

Dacă până nu demult cele mai uzuale culori pentru pantofii de bărbați erau negru sau maro, în zilele noastre există posibilitatea de a alege diverse alte nuanțe, precum gri, albastru sau crem. Poți opta de asemenea pentru o pereche de pantofi cu o combinație corectă de culori.

Ține cont însă de următorul sfat: o pereche de pantofi negri este ideală pentru ocazii formale sau casual, în funcție de ținuta vestimentară aleasă, iar acei pantofi în nuanțe închise sunt mult mai versatili pentru a fi asortați decât cei în nuanțe mai deschise.

Alege materialul potrivit

Cele mai citite articole

Este clar că pantofii de piele sunt alegerea ideală, căci acest material este recunoscut pentru capacitatea de a rezista cât mai mult timp.

De asemenea, există pantofii de bărbați din piele întoarsă sau nubuck, care sunt extrem de comozi și confortabili. Aceste modele sunt ideale pentru cei care trebuie să petreacă foarte mult timp la birou într-o astfel de ținută formală.

Dacă nu știi ce să alegi, alege un model clasic

Dacă vei intra într-un magazin de pantofi bărbătești sau vei căuta online perechea potrivită, vei observa că ai disponibile foarte multe opțiuni. Iar dacă nu îți permiți să pierzi timpul pentru a te decide, alege întotdeauna un model de pantofi clasici. În această categorie se încadrează modelele oxford sau brogues.  Vârful rotunjit, închidere cu șireturi și asortarea cu o pereche de șosete elegante bărbați, fac din aceste modele tot ceea ce ai nevoie indiferent de situația în care trebuie să îi porți.

Cum alegi talpa pentru pantofi?

Cei mai potriviți pantofi sunt cei cu o talpă din piele, căci acesta este cel mai elegant și durabil material. Pielea este însă poroasă și alunecoasă, atunci când afară vremea este umedă, ceea ce nu este un aspect tocmai benefic.

De aceea, o pereche de pantofi cu talpa din cauciuc poate fi alegerea ideală, acesta fiind foarte rezistent și este, de asemenea, potrivit pentru condițiile de umiditate din perioada de tranziție( vară- toamnă).

Datorită acestor motive, mulți dintre producătorii de pantofi au decis că o combinație a celor două materiale, pielea și cauciucul, este ideală pentru pantofii de bărbați formali.

Cele mai citite articole

digitalarena