Cum sa masori puterea replicii tale?

Cum sa masori puterea replicii tale?

Este pentru prima data cand ai modernizat o arma airsoft? Ai facut-o singur si nu ai cerut ajutor unui profesionist dintr-un magazin airsoft in Bucuresti? Inainte de a iesi in camp, se recomanda cu tarie sa verifici puterea de foc a acesteia.

Pentru a face acest lucru, este posibil sa te echipezi cu un cronograf. Acest dispozitiv masoara viteza FPS a replicii tale. Unele modele pot chiar sa se converteasca direct in Jouli. Trage in siguranta intr-un centru de tragere sau acasa intr-o locatie sigura si foloseste intotdeauna bile de 0,20 g pentru aceste masuratori.

Ce replici pot fi modificate?

Vesti bune! Poti face upgrade pentru a creste FPS pe aproape orice tip de replica sau pistoale airsoft.

Care sunt posibilele modificari mecanice?

Pentru o replica cu arc sau AEG

Un arc sau o replica electrica poate fi modificata mecanic, in special prin schimbarea arcului. Daca ai o arma lunga, lungimea si diametrul interior al canonului pot afecta, de asemenea, puterea.

Modificarea trebuie facuta in cutia de viteze, unde se sprijina sistemul de propulsie cu bila. Nu este neobisnuit ca puterea sa fie indicata pe arc, deoarece aceasta transmite energia pistonului. Capul pistonului creeaza orificiul de admisie a aerului care expulzeaza bila.

Cele mai citite articole

Unele replici sunt facute pentru a fi modificate foarte usor, cu acces in 2 minute. Distantele sunt clar marcate pe arc si capacitatea replicii. Prin urmare, schimbarea este rapida, intuitiva si usoara.

Cu toate acestea, unele replici sunt elaborate intr-un mod mai complex. In acest caz, va trebui sa iti dezasamblezi arma airsoft. Este o operatie foarte delicata pentru un neofit. Interventia unui profesionist este mai mult decat esentiala pentru a-ti actualiza replica. Mai mult, el te poate sfatui sa modifici arcul, precum si alte parti ale cutiei de viteze. Acest lucru iti va oferi o replica de incredere.

In orice caz, este intotdeauna recomandabil sa intrebi inainte de a inlocui arcul replicii tale pentru a te asigura ca aceasta modificare nu provoaca daune altor piese, cum ar fi capul pistonului, motorul sau rotile dintate, de exemplu.

Pentru o replica care ruleaza pe gaz sau CO2

Este mai dificil sa modifici FPS pe o replica de gaz sau CO2. Intr-adevar, tipul de gaz influenteaza puterea FPS. Cu toate acestea, o modificare a supapelor poate provoca o crestere sau o scadere a puterii bilelor.

Ce se intampla daca replica ta depaseste puterea a 2 jouli?

Poti tine aceasta replica acasa, dar nu o mai poti folosi pe terenul airsoft. Intr-adevar, puterea sa este prea periculoasa. O poti folosi doar pentru tragerea la tinte acasa, intr-un spatiu securizat (beci mobilat, poligon mobilat etc.).

Concluzie

Daca aceasta este o premiera pentru tine, cresterea FPS a pistolului tau de airsoft ar trebui sa fie facuta de un profesionist. 

Cele mai citite articole

digitalarena