Cum să slăbesti cu dieta fast-food?

Cum să slăbesti cu dieta fast-food?

Nutriţioniştii susţin că oamenii pot pierde în greutate şi fără să renunţe la mâncarea de tip fast-food pe care o iubesc atât de mult. Cu toate acestea, trebuie luată în considerare selectarea alimentelor din acest tip de mâncare, deoarece există elemente din meniu care sunt mai puțin dăunătoare sănătății decât altele. 

Slăbește cu shaorma! 

Pare greu de crezut, dar poate fi adevărat! Dieta durează până la șase săptămâni și poate ajuta oamenii în lupta cu kilogramele, dacă știu ce alimente să aleagă din meniu. Cu o masă de acest fel poate părea imposibil, deoarece acest tip de mâncare este adesea asociat cu un stil de viață nesănătos care duce întotdeauna la creșterea în greutate. Dar o dietă de șase săptămâni cu produse de fast-food atent selecționate poate ajuta oamenii să slăbească. 

În ce constă dieta fast-food, ce  trebuie consumat?

Carnea din shaorma este friptă la rotisor, lipia e destul de subţirică, iar legumele sunt destul de multe. Dacă se renunţă la cartofii prăjiţi şi la maioneză, se va obţine o masă chiar dietetică. Unele restaurante se adaptează cerinţelor clienţilor, înlocuind maioneza cu un sos pe bază de iaurt, precum tzatziki, iar în locul cartofilor prăjiţi oferă cartofi la cuptor. 

Aşadar, shaorma se poate transforma într-o masă sănătoasă dacă alimentele conţinute sunt: carne de pui sau vită, de preferință, nu carne de porc, salată, castraveți, morcovi, ceapă, sare, piper și …. fără maioneză și cartofi prăjiți. Dincolo de această regulă, toate alimentele prăjite sunt strict interzise. O astfel de masă va fi sănătoasă şi cu puţine calorii. De preferat, shaorma să fie mică sau medie, niciodată una mare.

Cele mai citite articole

În ceea ce privește sosurile de salată, în loc de cel alb, adesea pe bază de maioneză, se va alege un sos de vinaigrette, un dressing simplu şi gustos, care poate fi folosit la diverse salate şi legume. Astfel, evitând sosurile de maioneză, se vor elimina 130 de calorii la o masă. 

Persoanele care au tendința de a mânca la un restaurant de tip fast-food cel puțin o dată pe zi urmând aceste reguli și aleg lipia în loc de chiflă, pot pierde câteva kilograme bune în câteva săptămâni. Dacă reușesc să mănânce ceva foarte ușor (iaurt, piept de pui la grătar) seara, vor pierde și mai mult în greutate.

Concluzionand

Nu există date specifice cu privire la faptul dacă o dietă fast-food va duce la îmbunătățirea stării de sănătate, dar alegerea unor produse mai hrănitoare și cu conținut scăzut de calorii este un bun punct de plecare, în special pentru persoanele ocupate sau pentru cele cărora nu le place să gătească. 

Cu toate acestea, este important ca cei care vor să ţină această dietă să aibă sub 40 de ani. De amintit că, pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, energia lor va scădea și dacă se mișca mai puțin și mănâncă fast-food, nu vor pierde în greutate. Pe măsură ce metabolismul încetinește, devine dificil și greu de slăbit. Această dietă nu este recomandată persoanelor cu boli de inimă, diabet și boli cronice.

Cele mai citite articole

digitalarena