Cum se alege o semanatoare?

Cum se alege o semanatoare?

Cum se alege o semanatoare?

Cumpararea de utilaje agricole trebuie sa se bazeze pe nevoile fermierului si pe ceea ce implica de fapt o cultura sanatoasa. Achizitia unei semanatoare ar trebui sa tina cont de o serie de aspecte cu rolul de a ghida cumparatorii pentru alegerea modelelor potrivite pentru nevoile activitatii in care este implicat fermierul. Sunt mai multe elemente importante in acest sens.

Eficienta de lucru 

Eficienta de lucru este definita prin numarul de randuri de semanatura pe care le poate face o semanatoare. Atunci sunt cumparate semanatori plante prasitoare din magazinele de specialitate, sunt mai multe modele din care persoana interesata poate alege. Exista variante pe 2 randuri, variante pe 3 randuri sau variante pe mai multe randuri. De asemenea, sunt si cele care pot sa fie tractate de utilaje motorizate. In cazul in care terenul agricol pe care se face semanarea nu permite folosirea utilajelor, atunci singura solutie este reprezentata de semanatorile pe un singur rand. 

Modul in care semanatoarea va fi manevrata

Cele mai citite articole

Acesta tine de modul in care semanatoarea va fi utilizata. Din punctul acesta de vedere, sunt identificate mai multe tipuri de semanatoare, cum ar fi cele tractate cu ajutorul utilajelor agricole cu motor asa cum sunt de exemplu motocultoarele si tractoarele, sau modele care sunt impinse de un utilizator uman. In functie de dimensiunea spatiului de semanat, dar si de numarul de persoane disponibile pentru a semana, se va alege cel mai potrivit model.

Posibilitatea de a regla semanatura pe randuri

Acesta este un aspect esential pentru un utilaj agricol de buna calitate. Numeroase modele permit reglarea distantei dintre randuri, astfel incat sa se adapteze cu succes mai multor tipuri de plante. Avand in vedere acest aspect, o semanatoare care permite reglarea semanaturii este utila pentru ca va putea fi folosita in mai multe scopuri, fara sa fie necesar ca agricultorul sa cumpere mai multe astfel de produse pentru diferite plante. 

De asemenea, in momentul in care persoana in cauza decide sa schimbe culturile si trece la plante care au nevoie de o distanta de semanare mai mare, atunci semanatoarea se va adapta cu usurinta.

Cele mai citite articole

digitalarena