Cum se alege un scaun potrivit pentru copil

Cum se alege un scaun potrivit pentru copil

Indiferent daca este vorba despre un fotoliu copii sau de un scaun pe care cle mic sa stea la masuta, este important ca parintii sa selecteze cele mai bune produse, astfel incat copilul sa se simta bine in timp ce foloseste scaunul si in acelasi timp sa ramana si in siguranta.

Sfaturi pentru alegerea unui scaun potrivit pentru cel mic

Multi parinti ezita sa aleaga un scaun pentru copilul lor, mai ales atunci cand copilul are deja nevoie sa studieze si sa faca temele si ar trebui sa se simta confortabil. Scaunul de cand era mai mic, nu-i mai serveste. Este nevoie de un scaun care sa ii poata sustine bine spatele, care sa fie adaptat nevoilor copilului. Dar pana cand copilul ajunge sa foloseasca astfel de scaune este ideal sa treaca prin toate celelalte modelele disponibile in functie de varsta lui.

Alegerea fotoliului si scaunului potrivit pentru copii mici

Primele scaune pe care bebelusii le folosesc sunt cele din carucior si scaunul de masa. Scaunul de masa este un scaun in care copilul sta singur si in siguranta si este folosit numai atunci cand copilul poate sta deja pe cont propriu, la masa. Acesta este, de obicei, scaunul folosit pentru a hrani copilul.

Cand copiii sunt inca mici, scaunele din camera lor vor fi folosite pentru jocurile lor. Ele sunt adaptate la dimensiunea lor si la cea a mesei pe care o folosesc pentru a picta, a face constructii sau a se juca. Acestea sunt realizate din plastic sau lemn si cu o inaltime adecvata.

Fotoliile sunt de asemenea super utile atunci cand copilul inca nu poate sta singur ridicat si are nevoie de sprijin din spate pentru a-si mentine pozitia. In felul acesta, va avea o pozitie sanatoasa pentru ca spatele lui se va sprijini perfect pe spatarul de la fotoliu. Ulterior, cand copilul va invata singur cum sa stea ridicat, nu va mai folosi fotoliul decat atunci cand are nevoie sa faca diverse activitati sezand, dar il va utiliza in alte scopuri, inclusiv ca jucarie.

Sfaturi pentru alegerea scaunului de birou al copilului

Cele mai citite articole

1. Este indicat sa se caute un model reglabil in inaltime, astfel incat sa permita picioarelor copilului sa fie sustinute complet pe sol, si sa nu fie atarnate, picioarele trebuie sa fie la un unghi de 90º.

2. Se poate utiliza un suport pentru picioare. Desigur, masa de lucru trebuie sa fie, de asemenea aleasa, in functie de inaltimea copilului, astfel incat bratele sale sa se odihneasca confortabil pe ea.

3. Spatarul ar trebui sa fie ridicat pentru un sprijin bun pentru spate.

4. Cotierele nu sunt esentiale si pentru copii si cele mai multe dintre ele ii incurca atunci cand vor sa foloseasca scaunul. Copiii se ridica continuu de pe scaun asa ca uneori cotierele ii pot incomoda.

5. Rotile la scaun nu sunt recomandabile pana la 8-10 ani. Daca le au, este bine sa aiba frane, astfel incat copilul sa nu alunece pe neasteptate si sa sufere o lovitura. Baza scaunului trebuie sa fie cat mai stabila posibil pentru a nu se misca scaunul in timpul studiului. 

Cele mai citite articole

digitalarena