Cum se poate începe cooperarea cu o firmă de factoring?

Cum se poate începe cooperarea cu o firmă de factoring?

Dezvoltarea serviciilor de factoring online ia amploare în această perioadă și în țara noastră. Cu atât mai mult cu cât acest instrument este din ce în ce mai des folosit de micii antreprenorii (inclusiv persoanele fizice autorizate, nu doar proprietarii de firme). 

Este o realitate incontestabilă, subliniată cu putere de către finanțatori, că factoringul reprezintă o sursă importantă de finanțare pentru afacerile de dimensiuni mici.

Cum pornește o colaborare cu o companie de factoring? 

Procedura de obținere a numerarului prin factoring începe pur și simplu prin completarea unei cereri online, în care sunt adăugate datele de identificare ale firmei și ale solicitantului, anumite documente suplimentare, dacă este necesar (de obicei, totul se rezumă la fotocopii de pe facturi).

Cererea trimisă online va fi supusă unei analize, în care sunt examinate fluxurile financiare ale respectivei afaceri.

Aceste este o formă de testare a sănătății financiare a agentului economic, echivalentul unui test de bonitate bancară. Diferența este că, pentru o companie de factoring, cel mai important lucru este portofoliul de firme partenere. 

Cât durează o analiză făcută de o firmă de factoring? 

Când un antreprenor aplică online la o finanțare prin factoring, o decizie poate fi luată adesea în câteva minute de la trimiterea cererii.

Dacă după verificare rezultă că acesta se încadrează în cerințele companiei de factoring, se poate semna un acord. Până de curând, în majoritatea cazurilor, atunci când se solicita acest lucru, urma semnarea respectivului contract în format fizic (pe hârtie). În prezent, tendința este de a semna acordul direct online, ceea ce simplifica extrem de mult întreaga procedură de factoring.

Cele mai citite articole

După ce se încheie acordul, antreprenorul va primi surse de finanțare ce se încadrează într-o anumită limită de factoring. 

Este grozav că se poate stabili un parteneriat de finanțare într-un timp extrem de scurt, nu-i așa?

Cât costă colaborarea cu o firmă de factoring?

Fiecare dintre aceste companii de factoring are propriile planuri de taxe. Cu toate acestea, în general, costul factoringului constă în:

  • comisionul ce se percepe ca procent din suma finanțată;
  • rata dobânzii zilnice.

Folosind factoringul online, te poți baza pe o abordare mult mai flexibilă și simplificată a acestui instrument de finanțare. Cu cât perioada de finanțare este mai scurtă, cu atât comisionul perceput de firma de factoring este mai mic. 

De ce merită să folosești factoringul?

Factoringul este o soluție ce poate veni categoric în sprijinul dezvoltării afacerii tale. Are multe avantaje, care se pot traduce în beneficii comerciale specifice:

  • îți poți gestiona mai bine lichiditatea financiară: statistic vorbind, majoritatea problemelor din companii și pfa-uri sunt legate de pierderea lichidităților financiare; prin semnarea unui acord de factoring vei primi plata facturii în avans, motiv pentru care vei avea fondurile necesare pentru activitățile curente;
  • primești reduceri de la furnizori: având bani în numerar, poți plăti imediat furnizorii, deci ai șanse mari să găsești la aceștia reduceri atractive deoarece din punctul lor de vedere ești un bun-platnic, pe care se pot baza; acest lucru aduce economii relevante în bugetul afacerii tale, care pot merge chiar și până la câteva procente (dacă ne referim, de exemplu, la achiziționarea de materii prime necesare desfășurării activității curente);
  • îți crește notorietatea în domeniu pentru că devii un antreprenor de încredere; pentru că ai resurse financiare, îți poți plăti datoriile la timp și vei găsi mai ușor parteneri de business;
  • ai fonduri pentru dezvoltarea companiei: plata anticipată a facturilor îți va oferi posibilitatea de a-ți dezvolta afacerea într-un timp mai scurt, sporind vizibil cifra de afaceri și profitul;
  • apelarea la o firmă de factoring nu îți reduce bonitatea bancară: factoringul nu este un împrumut bancar, iar pe cale de consecință limita de factoring primită de la factor nu îți influențează negativ bonitatea bancară;
  • ai mai multe fonduri la dispoziția ta: lucrând cu o companie de factoring online serioasă, precum Instant Factoring, suma primită poate fi mai mare decât împrumutul bancar pe care l-ai putea primi; datorită acestui fapt, vei avea mai multe fonduri pentru a-ți gestiona și dezvolta afacerea.

Factoringul este un serviciu interesant din perspectiva micilor afaceri care emit facturi ce au termene lungi de plată. Încasarea facturii la o dată anterioară are un efect pozitiv asupra situației financiare a companiei și permite dezvoltarea mai rapidă a acesteia.

Factoringul este o soluție la care vrei să apelezi și tu? Intră chiar acum pe www.instantfactoring.com pentru detalii!

Cele mai citite articole

digitalarena