Cum se vinde Ethereum: ghid pentru începători

Cum se vinde Ethereum: ghid pentru începători

Cum se vinde Ethereum: ghid pentru începători

Odată ce au fost acumulate niște Ether, fie prin cumpărarea jetoanelor, fie prin extragerea lor, probabil va veni un moment în care apare decizia că este momentul vânzării lor. Într-adevăr, deocamdată Ether poate fi utilizat doar pentru a plăti lucruri din rețeaua Ethereum, deoarece există un număr foarte limitat de companii care acceptă criptomonedele ca formă de plată și majoritatea acceptă exclusiv Bitcoin.

Schimburi pentru a vinde ethereum

Procesul de vânzare a Etherului pe o bursă funcționează similar cu cumpărarea acestuia. În primul rând, trebuie ales un schimb care să funcționeze în țara de proveniență și să tranzacționeze Ether și crearea unui cont cu acesta. Pentru a putea vinde Ethereum, se va cere conectarea la contul bancar existent și furnizarea câtorva informații suplimentare, de exemplu, data nașterii, țara de reședință și numărul de telefon. Odată finalizat acest lucru, va trebui aleasă opțiune de vânzare pentru monedă fiat sau schimbarea sa cu o altă criptomonedă. Se vor urma pașii:

–   Majoritatea schimburilor importante oferă servicii de portofel. Este nevoie de o navigare pur și simplu pe site în căutarea unui buton de vindere, depunere sau depunere în schimb. Pur și simplu se trimite cantitatea necesară de ether de unde este păstrat în noul portofel, iar transferul va avea loc aproape instantaneu.

–   De acolo, se poate seta cât Ether se dorește a fi vândut și se alege pentru ce monedă se dorește vânzarea. La majoritatea schimburilor, acest lucru se realizează fie prin plasarea unei comenzi, cât și prin așteptarea ca cineva să o accepte sau, alternativ, se poate căuta o comandă deja plasată. Rata de schimb este în mod normal calculată automat pe baza ratei actuale a pieței, a volatilității pieței, a dimensiunii tranzacției și, în unele cazuri, a duratei de timp folosind un anumit schimb.

Cele mai citite articole

–   Odată ce tranzacția este finalizată, fondurile, indiferent de fiat sau crypto, vor apărea în cont. Dacă s-a ales vânzarea etherului pentru oricare dintre monedele tradiționale, va exista apoi opțiunea de a retrage fondurile în contul bancar. Acest lucru se face prin transfer bancar, deci ar putea dura până la trei sau patru zile până când banii vor apărea în contul bancar.

–   Retragerea monedei fiduciare va atrage și comisioane. Acestea diferă destul de semnificativ în funcție de platforma de tranzacționare specială, deci este posibil să fie luat în considerare acest lucru atunci când se va alege schimbul potrivit.

Tranzacție peer-to-peer

Alternativ, dacă se preferă ignorarea contului bancar și trecerea printr-un proces îndelungat de verificare a identității, există o opțiune de a vinde Ether-ul direct printr-un schimb de la egal la egal cu Localethereum. Spre deosebire de toate celelalte schimburi, acesta este complet descentralizat. Serviciile de arbitraj sunt realizate prin implementarea contractelor inteligente Ethereum. Localethereum este în esență o piață în care utilizatorii pot plasa și răspunde la oferte.

Strategii de tranzacționare cu etheri

Tranzacția de cumpărare și deținere este probabil cea mai comună strategie de tranzacționare în rândul populației generale care investește, deoarece este de departe cea mai ușoară și mai puțin implicată abordare. Este denumită uneori și o strategie pe termen lung, deoarece presupune cumpărarea de acțiuni și menținerea acestora pentru o perioadă lungă de timp înainte de a le descărca. Investitorii de tip „buy-and-hold” tind, de obicei, să aleagă o companie puternică și de încredere, să își cumpere acțiunile și să le păstreze indiferent de condițiile pieței. 

Când vine vorba de criptomonede, cei doi lideri de piață incontestabili sunt Bitcoin și Ethereum. Chiar dacă valoarea lor fluctuează încă destul de mult, nu se așteaptă să scadă în curând. O cantitate uriașă de oameni care au cumpărat BTC sau ETH devreme culeg acum recompensele, mulți investitori pe termen lung continuând să se alăture.

Cele mai citite articole

digitalarena