Cum şi de ce să tranzacţionezi Bitcoin?

Cum şi de ce să tranzacţionezi Bitcoin?

Cele mai importante motive pentru a vinde Bitcoin, pentru a cumpăra şi a tranzacţiona aceasta monedă virtuală sunt lesne de înţeles de către persoanele care s-au orientat către un mod de a face bani în mediul online, o metodă de viitor şi foarte sigură. Dacă investiţiile iniţiale nu sunt exagerat de mari, pentru a crea dezechilibre în bugetul celor care doresc să tranzacţioneze Bitcoin, cu siguranţă efectele sunt pozitive.

Ce este Bitcoin?

Înainte de a tranzacţiona Bitcoin, este important ca persoanele interesate să înţeleagă ce este aceasta monedă, cum funcţionează şi de ce este atât de populară. Bitcoin este prima monedă virtuală descentralizată mondială, fiind creată în anul 2008 de către o persoană sau un grup de persoane cunoscute sub pseudonimul de Satoshi Nakamoto. Bitcoin are o comunitate care a crescut rapid, pentru că nimeni nu are şi nu a avut vreodată control asupra aceste monede. Concret, bitcoinul este versiunea de pe internet a banilor în numerar.

Cum funcţionează Bitcoin?

Criptomoneda Bitcoin are un principiu foarte simplu de funcţionare. Concret, fiecare tranzacţie care are loc în reţeaua Bitcoin este înregistrată şi în Blockchain, o carte financiară publică sau o colecţie de conturi financiare. Această carte este menţinută şi asigurată de “minerii” Bitcoin, astfel încât întreaga comunitate are o “copie” a acestei cărţi. În lumea criptomonedelor, banii sunt transferaţi de la adresă la adresă.

Pentru a cumpăra Bitcoin, oamenii trebuie întâi să se familiarizeze cu valorile acestei criptomonede şi să ştie la ce să se aştepte pe termen lung. De asemenea, oamenii trebuie să fie pregătiţi să investească, să ştie de unde vor cumpăra şi câte criptomonede, cum le vor vinde şi ce profit vor avea. Este important ca persoanele interesate să nu investească mai mult decât sunt dispuse să piardă.

Popularitatea unui Bitcoin

Popularitatea criptomonedei Bitcoin este dată de motive ideologice, filosofice şi politice. Mulţi oameni din întreaga lume îşi îndreaptă atenţia către aceste monede, încercând să scape din cătuşele sistemului lor financiar. Bitcoin funcţionează ca şi un standard de aur, iar valoarea altor criptomonede se măsoară comparativ cu un bitcoin în sine, având un mare impact asupra întregii pieţe.

Bitcoin este o monedă din ce în ce mai populară pentru aspectele pozitive ale descentralizării, anonimatului, transparenţei, vitezei tranzacţiilor şi costurilor reduse, dar şi pentru că se poate plăti cu Bitcoin în numeroase situaţii, fiind foarte permisiva din acest punct de vedere. Concret, cu această monedă se pot plăti servicii şi bunuri pe întreaga planetă, dar şi maşini, electronice, alimente, bilete de avion şi multe altele.

Avantajele tranzacţionării monedei Bitcoin în România

Cele mai citite articole

Pentru persoanele care doresc să tranzacţioneze această monedă cripto în România, avantaje;e sunt numeroase şi includ:

·  comisioanele mici, care valorează 0.15% din suma tranzacționată;

·  flexiblitatea pe care o oferă aceste criptomonede, pentru că tranzacţiile se pot face în schimbul altor monede virtuale sau euro;

·  securitatea pe care o oferă acţiunea de tranzacţionare a criptomonedelor, pentru că platformele oferă un înalt nivel de securitate;

·  posibilitatea tranzacţionării între utilizatori, prin ordine de plată de tip market sau limit;

·  tutoriale şi informaţii necesare vizibile pentru a efectua tranzacţiile cu succes.

Cele mai citite articole

digitalarena