De ce ar merita să comanzi un echipament de fabricat gheață profesional?

De ce ar merita să comanzi un echipament de fabricat gheață profesional?

Mașini de gheață profesionale poți cumpăra acum la prețuri accesibile de la distribuitorul de echipamente HoReCa TC Romania Crown Cool.

Aparatul de produs gheață, o necesitate?

Precum se știe, un aparat pentru gheață este destinat fabricării și depozitării ulterioare a gheții necesare în unitățile de alimentație publică. Un astfel de utilaj este instalat în cafenele, baruri, restaurante și diverse alte locuri de servire a alimentelor și băuturilor, unde poate fi necesară gheața sub diferite forme (cuburi, granule, pepite, fulgi etc.) pentru răcirea produselor gastronomice, a băuturilor alcoolice și nealcoolice, prepararea cocktail-urilor etc. 

Tehnologia de fabricare a gheții este în linii generale aceeași pentru toate modelele de asemenea echipamente de congelare a apei: lichidul îngheață dintre exterior spre interior pornind de pe marginile evaporatorului, iar formele finite sunt apoi desprinse prin încălzirea pereților matriței și sunt colectate în anumite recipiente. Principalele diferențe nu sunt în tehnologia de lucru, ci se referă mai degrabă la caracteristicile tehnice ale modelului de mașina de fabricat gheață.

Cum alegi un aparat profesional de gheață potrivit pentru afacerea ta HoReCa?

Există mai multe tipuri de aparate de produs gheață ce se pot clasifica după următoarele criterii principale:

  • tipul instalației;
  • tipul de umplere a buncărului cu apă;
  • metoda de răcire a apei;
  • tipurile de forme de gheață rezultate;
  • modul de instalare.

Deoarece există multe tipuri de asemenea mașini de răcire pe piața de profil, trebuie mai întâi să te clarifici în legătura cu modul în care vrei să folosești în unitatea ta echipamentul în cauză.

Dacă ar fi să ne referim doar la ultimul criteriu, cel al modului de instalare, trebuie spus că aparatele de gheață pot fi de două feluri, în raport de mărimea lor: unele ce se pot așeza direct pe podea și altele de banc/tejghea. 

Prima categorie de mașini de gheață, cu instalare pe podea, este recomandată pentru marile firme de catering, unde echipamentele respective au posibilitatea de a fi conectate ușor la canalizare și alimentarea cu apă. Deoarece vorbim de apă curentă, provenită de la rețeaua de distribuție, pentru o claritate a gheții produse și o productivitate mai mare au nevoie să fie dotate cu dedurizatoare și filtre de purificare.

A doua categorie de aparate de fabricare a gheții, cu instalare pe banc de lucru/tejghea sunt foarte compacte și se caracterizează prin faptul că apa ce se congelează este turnată în matrițe într-un recipient special (buncăr) și nu are nevoie de filtre de purificare sau accesorii pentru dedurizare.

Cele mai citite articole

Răcirea cu apă este de preferat  să se facă în încăperile în care există o circulație liberă a aerului în jurul aparatului. 

Corpul echipamentului de fabricat gheață este realizat din oțel inoxidabil, iar greutatea produsului depinde de dimensiunile acestuia.

O mașină de gheață pentru un restaurant sau bar bine aleasă îți poate crește profitul comercial

Alegerea unui aparat de gheață pentru un restaurant, cafenea sau altă unitate de catering este o sarcină importantă și necesită multă responsabilitate. Există mai mulți factori de luat în considerare în selecția ce se face. Iată doar doi dintre aceștia:

  • Alegerea tipului de gheață ce urmează a fi utilizat 

De obicei, gheața este necesară pentru utilizarea cu băuturi, atât nealcoolice, cât și alcoolice. Cuburile sunt cele mai populare, deoarece această formă are o suprafață mare, astfel încât băutura se va răci rapid, iar gheața în sine nu se va topi curând. De asemenea, în baruri gheața granulată este la fel de solicitată pentru că poate fi chiar mestecată.

În cazul preparatelor gastronomice servite în unitățile de alimentație publică, fulgii de gheață sunt excelenți pentru păstrarea și afișajul respectivelor produse alimentare.

  • De câtă gheață ai nevoie pentru afacerea ta

Performanța echipamentului este extrem de importantă pentru o afacere HoReCa, motiv pentru care este bine să te asiguri în prealabil că vei cumpăra o mașină care va produce atâta gheață cât este necesar. Orice unitate de catering are propriile caracteristici și nevoi, prin urmare, dacă vei selecta corect modelul de mașină de acest tip nu vei avea sincope în alimentarea cu gheață, rămânând în urma cererii, dar nici nu vei obține un surplus de gheață care, va fi aruncată la finalul schimbului de lucru.

  • în restaurante se consumă aproximativ 0,7 kg de gheață/client;
  • în baruri, trebuie să existe circa 1,4 kg pentru un consumator;
  • în unitățile fast-food se folosesc în medie 150 g de gheață pentru un cumpărător.

Practica arată că, în medie, astfel de dispozitive au o perioadă de funcționare mare, care durează între 5 sau chiar 10 ani. Această perioadă depinde de fiecare model specific: producător, calitatea construcției, parametri funcționali etc. 

Intră pe tcromania.com și alege-ți de acolo mașina de gheață potrivită pentru afacerea ta!

Cele mai citite articole

digitalarena