De ce sa investesti la bursa este o idee inteligenta?

De ce sa investesti la bursa este o idee inteligenta?

De ce sa investesti la bursa este o idee inteligenta?

Investitia la bursa, pentru unii, poate fi infricosatoare. Totusi, exista motive intemeiate pentru a cumpara actiuni de la bursa. Insa daca ai nevoie de mai multe informatii si sa stii cum sa faci acest lucru, poti urma cursuri investitii bursa

Investitia la bursa este simpla si deschisa tuturor

Exista multe resurse pentru a gazdui investitiile tale in actiuni: PEA, PEA-PME, contul de valori mobiliare si chiar asigurari de viata prin conturi unit-linked.

Aceste resusrse sunt disponibile la aproape toate bancile si brokerii online. De cele mai multe ori, doar cateva sute de euro sunt suficiente pentru a deschide unul dintre acestea. Platile sunt regulate sau unice, tu alegi.

Nu stii nimic despre asta? Poti urma cursuri de investitii bursa unde vei afla toate detaliile legate de aceste pachete.

A investi pe bursa inseamna a profita de performanta de neegalat a actiunilor

Actiunile, pe termen lung, prezinta o performanta adesea de neegalat. Dar preturile fluctueaza considerabil, ceea ce poate fi in detrimentul investitorului care ar trebui sa iasa la momentul nepotrivit.

Pentru cel care orizontul investitional este deosebit de lung, actiunile, pe de alta parte, constituie o clasa de active esentiala. De fapt, ele arata cea mai buna performanta pe termen lung in medie anuala. Asa ca nu uita ca, pe termen lung, actiunile sunt o investitie foarte profitabila si surprinzator de sigura.

Cele mai citite articole

De asemenea, ai gresi sa te lipsesti de magia randamentelor capitalizate, dobanda in sine produce dobanda si va creste datorita acestui efect de bulgare de zapada.

Este timpul sa inveti sa iti investesti banii si sa nu te multumesti cu randamentele anemice ale investitiilor de capital garantat!

Investitia la bursa inseamna sustinerea economiei si a afacerilor

Cumparand actiuni la bursa, se achizitioneaza actiuni la o companie. De fapt, fiecare actiune reprezinta o cota din capitalul companiei. Cota-parte pe care o detine un asociat in societate este proportionala cu numarul de actiuni din aceasta societate pe care le detine. Cand cumperi o actiune, devii ceea ce se numeste actionar, ceea ce inseamna nici mai mult, nici mai putin ca devii partener al companiei.

Vanzarea actiunilor din capitalul sau catre investitori sub forma de actiuni permite unei companii sa stranga fonduri pentru a-si dezvolta activitatea (lansarea unui nou produs, finantare in cercetare si dezvoltare, desfasurare internationala etc.).

Cumpararea de actiuni este asadar o modalitate de a sprijini companiile despre care se crede ca au valoare reala, ca ofera produse si servicii utile societatii.

A fi actionar inseamna a fi un actor in economie.

Investitia in bursa este esentiala pentru a-ti finanta proiectele

Investitia in bursa este absolut necesara pentru a-ti realiza proiectele pe termen lung si in special:

  • Economisesti pentru pensie;
  • Finantezi studiile copiilor tai;
  • Realizarea unui proiect imobiliar (cumpararea locuintei principale sau secundare).

Cele mai citite articole

digitalarena