De ce să optezi pentru o centrala electrică?
Dacă ești familiarizat cu ceainicul electric, atunci vei înțelege de ce încălzirea unei case cu o centrală electrică este cea mai simplă. Principiul de funcționare al unei centrale termice electrice este foarte similar cu încălzirea apei într-un ceainic. Sursa de căldură este elementul de încălzire, care se încălzește atunci când un curent electric trece prin el. Pentru încălzirea unei case medii de 100 mp, ai nevoie de o centrală electrică cu o capacitate de 10 kW. Avantajul fără îndoială al centralei electrice este simplitatea designului său. Încălzirea purtătorului de căldură lichid are loc în rezervorul centralei folosind unul sau mai multe elemente de încălzire. Lichidul, încălzit în rezervorul centralei la o temperatură de aproape 100 de grade, circulă în mod natural sau forțat în sistemul de încălzire.
Centrala electrică – Caracteristici
O centrală electrică este realizată cu două schimbătoare de căldură și două circuite de încălzire independente. Un circuit asigură alimentarea cu apă caldă (ACM) în casă, iar al doilea circuit asigură încălzirea.
Astăzi, centralele electrice moderne sunt echipate cu comenzi inteligente care permit pornirea și oprirea centralei în funcție de temperatura setată, precum și setarea temperaturii de încălzire, economisind semnificativ energia. Absența elementelor tehnice complexe în construcția centralei electrice, o face cel mai fiabil și cel mai ieftin mod de încălzire a casei.
Centrala electrică – Alimentare
Centrala electrică ar putea avea nevoie de un proiect de instalare pentru siguranța electrică. Puterea și curenții centralei sunt mari, de unde și riscul crescut de incendii, dacă aceasta nu este montată corespunzător. Pentru a conecta centrala electrică la sursa de alimentare, este necesar un cablaj separat, cu o conexiune de împământare.
Cele mai citite articole
Există centrale monofazate la vânzare, care sunt alimentate de la o rețea de 220 volți, iar centralele electrice trifazate sunt alimentate de la o sursă de rețea de 380 volți, acestea fiind mai puternice.
Desigur, centralele electrice sunt realizate cu protecție automată la suprasarcină, sunt echipate cu un limitator de temperatură încorporat și sunt disponibile în versiuni de podea și cu montaj pe perete. Pe lângă tipul de montaj (de perete și de podea), centralele termice electrice sunt cu inducție și cu electrod. Toate acestea sunt descrise în caracteristicile centralei electrice și ar trebui să le acorzi atenție atunci când cumperi.
Centralele electrice sunt dispozitive de încălzire electrică staționare concepute pentru încălzirea spațiilor rezidențiale, menajere, industriale și de altă natură. Gama largă de produse este clasificată în clase economice, standart, bugetare, confort, premium fiind dotate cu un panou de control de la distanță, cu o gamă de putere de la 2,5 la 30 kW.
Pentru a proteja împotriva supraîncălzirii, dispozitivele sunt echipate cu un comutator termic de urgență auto-resetabil. Toate elementele de încălzire utilizate de centralele termice electrice sunt fabricate din oțel inoxidabil de înaltă calitate, care se caracterizează printr-o fiabilitate sporită și o durată lungă de viață.