De ce trebuie sa mergi regulat la medicul dentist?

De ce trebuie sa mergi regulat la medicul dentist?

Stomatologia ofera multe oportunitati, provocari si recompense. Este o profesie in schimbare rapida si in expansiune. Doctorul in medicina dentara este membru al profesiilor de asistenta medicala primara pe prima linie de prevenire, interventie si promovare a starii de sanatate.

Dentistii sunt adesea primii profesionisti din domeniul sanatatii care recunosc si identifica o mare varietate de boli, de la hipertensiune arteriala la cancer oral. Acestia diagnostica si trateaza problemele care afecteaza dintii, tesutul gingival, limba, buzele si maxilarele. Aceste boli orale dezvaluie adesea alte probleme de sanatate care ar putea necesita o monitorizare din partea medicului primar al pacientului.

In epoca moderna a asistentei medicale, medicii stomatologi utilizeaza tehnologii noi si avansate, cum ar fi computere, radiografie digitala, tomografie computerizata cu fascicul de con si imagistica prin rezonanta magnetica la diagnosticarea pacientilor.

Dentistii ofera servicii care imbunatatesc aspectul si increderea in sine a pacientilor printr-o mare varietate de proceduri stomatologice cosmetice. Aceste servicii pot face pacientii sa se simta mai bine si sa aiba un zambet perfect. Pentru repararea, restaurarea si intretinerea dentitiei (a dintilor), a gingivalului (gingiilor) si a tesuturilor orale pierdute sau deteriorate de accidente sau boli, stomatologii efectueaza operatii de traumatisme, implanturi dentare, grefe de tesut si chirurgie cu laser.

Vizita la un cabinet stomatologic este absolut necesara cel putin o data la 6 luni, pentru a va asigura ca aveti o dantura perfecta si un zambet pe cinste. Un cabinet stomatologic este locul in care veti beneficia de servicii de ultima generatie.

Cele mai citite articole

Despre curatarea dintilor

Efectele asupra smaltului dintilor nu sunt mai puternice decat cele cauzate de consumarea bauturilor carbogazoase si sunt temporare, deoarece saliva are proprietati de reparare. Efectele depind, de asemenea, de substanta utilizata, concentratia si timpul de aplicare.

Toate acestea le puteti obtine la o stomatologie din Bucuresti, sau la o clinica dentara din Bucuresti, care dispune de un dentist non-stop, asadar nu trebuie sa va faceti griji daca durerile apar in weekend. Este un procedeu recomandat tuturor celor care vor sa aiba o dantura impecabila. Detartrajul este un alt procedeu extrem de cautat de majoritatea persoanelor.

O sensibilitate crescuta a dintilor la frig poate sa apara in timpul sau dupa procedura de albire. Acest lucru se datoreaza peroxidului de hidrogen, care patrunde in smalt si dentin, spre interiorul dintelui, spre nerv.

Adoptarea unor obiceiuri sanatoase precum: utilizarea atei dentare si periajul dintilor cel putin de doua ori pe zi, sunt metode eficiente prin care putem preveni diversele boli care apar la nivelul gingiilor si prin care combatem caderea dintilor.

Puteti preveni majoritatea problemelor legate de dinti si gingii luand acesti pasi:

  1. Periati-va dintii de 2 ori pe zi cu pasta de dinti cu fluor;
  2. Vizitati in mod regulat un medic dentist pentru o verificare si curatare;

Cele mai citite articole

digitalarena