Despre anvelopele Pirelli de vară

Despre anvelopele Pirelli de vară

Despre anvelopele Pirelli de vară

Este din nou momentul acela când tânjești după primele raze de soare și temperaturile cresc cu fiecare zi care trece. Nu doar noi, oamenii, punem cizmele de iarnă înapoi în cutie, ci este timpul să te gândești și la schimbarea anvelopelor de pe mașină .

Nu există prevederi legale pentru trecerea de la anvelopele de iarnă la cele de vară. Dar, de obicei anvelopele de iarnă ar trebui utilizate din octombrie până în Paște.

Duritatea anvelopelor este crucială

Anvelopele de iarnă și de vară au diferite grade de duritate. Acele anvelope Pirelli de vară trebuie folosite numai de la o temperatură de 7 grade Celsius. Aceasta este singura modalitate de a te asigura că anvelopa are suficientă aderență pe drum. Acest lucru afectează siguranța tuturor celor implicați în traficul rutier. De exemplu, distanțele de frânare sunt scurtate sau virajele rapide nu se transformă într-o alunecare. Mașina este mai lină și mai sigură pe drum.

Dacă există un accident din cauza anvelopelor nepotrivite , care nici măcar nu trebuie să fie din vina ta, vei fi amendat în România și chiar în străinătate, de îndată ce ești prins cu anvelope de vară. Compania de asigurări ar putea apoi chiar să refuze plata. Deci, oricine crede că poate economisi bani conducând anvelope de vară iarna, se înșală. Atunci ar fi bine să faci un compromis cu anvelopele pentru toate condițiile meteorologice. 

Adâncimea benzii de rulare pentru anvelopele de vară

Cele mai citite articole

Înainte ca anvelopele de iarnă și lanțurile de zăpadă să fie interzise, ​​gândește-te la sezonul următor. Lasă un specialist să măsoare adâncimea de profil . Legea impune cel puțin 1,6 milimetri. Recomandările producătorilor de anvelope sunt mai susceptibile de a fi de cel puțin 2 milimetri. Dacă acesta nu mai este disponibil, nu merită desigur să depozitați anvelopele auto până în iarna următoare.

După trecerea la anvelope de vară, ar trebui să verifici presiunea anvelopelor, la perioade regulate de timp, căci este vorba despre siguranța ta și a tuturor utilizatorilor mașinii.

Când trebuie să arunci anvelopele de vară?

Înainte de a-ți pune anvelopele de vară, asigură-te că acestea sunt încă în regulă: nu există vreo deteriorare evidentă (fisuri, cuie etc.), iar adâncimea profilului nu este sub cea minimă . Dacă anvelopele au mai mult de 6 ani , verifică-le cu ajutorul unui specialist. El poate spune dacă sunt uzate. De asemenea, ar trebui să iei în considerare un kilometraj maxim recomandat de 50.000 de kilometri .

De unde poți cumpăra anvelope de vară?

Dacă știți exact de ce anvelope Pirelli de vară ai nevoie, te poți gândi să le comanzi online de pe site-uri precum E-pneu.ro. În caz contrar, este recomandat să consulți un dealer specializat pentru a cumpăra întotdeauna anvelopa potrivită .

Cele mai citite articole

digitalarena