Esti pregatit sa iti cumperi o casa la tara?

Esti pregatit sa iti cumperi o casa la tara?

Cumpararea unei case in zona rurala este atractiva pentru multi, deoarece proprietatea este mai ieftina si exista spatii frumoase, verzi, deschise la usa ta pentru a le explora. Dar viata la tara nu este doar trandafiri in jurul usii de la intrare si exista multe lucruri de luat in considerare inainte de a te hotari. In primul rand, alege bine locul de unde vei selecta acele anunturi imobiliare care te intereseaza cel mai mult. Iti recomandam portalul vdi.ro, unde vei gasi sute de anunturi cu case si apartamente de vanzare Bucuresti, Sibiu, Iasi, Cluj, Timisoara si asa mai departe. De ce sa ai incredere in portalul vdi.ro? Pentru ca vorbim despre un portal realizat de echipa Softimobiliar CRM. Portalul pune la dispozitie anunturi pentru agentii imobiliare, dezvoltatori imobiliari, persoane fizice, banci si executori. Prin intermediul acestui portal, tranzactionarea proprietatilor poate fi facuta din orice loc si de oriunde in tara. In plus, gasesti chiar si case in zona rurala, ce vin imperuna cu un numar mare de fotografii, astfel incat sa iti dai seama despre ce este vorba. De asemenea, pe portal vei gasi toate detaliile care te intereseaza. Asa vei putea sa selectezi acele anunturi care corespund in cea mai mare masura pretentiilor tale.

Sa vedem, daca doresti o casa in zona rurala, de ce trebuie sa tii cont:

Transport

Fii pregatit sa conduci oriunde, indiferent daca mergi la supermarket sau sa te intalnesti cu prietenii. Vei avea nevoie de cel putin una, posibil de doua masini. Transportul public este destul de rar in unele locatii. Daca ai noroc, este posibil sa existe un autobuz pe ora in timpul saptamanii, dar uita de autobuzele de duminica si de seara, deoarece arareori vei intalni asa ceva in zona rurala. O casa in zona rurala ar putea insemna, de asemenea, o naveta mai lunga la locul de munca, marind costurile de calatorie. 

Locatie

O casa la tara ar putea fi la cativa kilometri de cel mai apropiat vecin sau de strada principala. Vrei sa poti merge la un magazin din sat pentru un ziar sau o sticla de lapte? Daca ai copii, va fi o mare diferenta daca exista si alti copii de o varsta similara care locuiesc in apropiere cu care sa se joace. Sau ai gasit o casa departe de civilizatie? Poti face fata singuratatii si izolarii? Iti doresti sa nu ai  vecini care sa te deranjeze duminica dimineata? Asigura-te ca stii exact ce-ti doresti cand decizi sa te muti la tara.

Cele mai citite articole

Spatiu

A putea cumpara o casa mai mare este motivul pentru care multi oameni aleg sa se mute in zona rurala. De obicei, vei obtine mai mult spatiu la tara fata de oras, la aceeasi suma. O familie tanara ar putea sa se mute de la un apartament cu doua camere din oras la o proprietate cu trei sau patru camere, in zona rurala, de exemplu. Gradinile pot fi, de asemenea, mai mari, cu rauri si campuri largi, si  chiar paduri, oferind vederi frumoase si o multime de spatiu in aer liber pentru ca micutii sa se joace in voie, lucru atat de necesar mai ales in contextul actualei pandemii. Unde mai punem ca iti poti cultiva propria gradina de legume.

Magazinul din sat

Poti face fata unui singur magazin in sat? Este foarte diferit de oras, cu o multime de hypermarketuri si delicatese la usa ta. Astazi, unele sate au poate un singur magazin general. Acest lucru face mai dificila aprovizionarea. Cu toate acestea, exista zone rurale in apropierea marilor orase si, daca ai masina, poti face aprovizionarea generala o data pe saptamana si pentru lucruri esentiale, gen paine, lapte sau ulei, poti apela la magazinul din sat.

Scoli

Chiar daca nu intentionezi sa ai inca o familie, este o idee buna sa te interesezi de scoli. Daca ai copil insa, scoala este un lucru obligatoriu. Ar putea copilul tau sa mearga singur la scoala? Sau exista un autobuz? Acest lucru este important, intrucat este posibil sa nu-ti poti duce copilul la scoala in fiecare zi cu masina. 

Dupa cum vezi, viata in zona rurala vine cu unele dezavantaje, dar si multe avantaje. Fara luminile stralucitoare ale orasului, daca alegi o casa in zona rurala, vei putea sa vezi cerul instelat!

Cele mai citite articole

digitalarena