Fă-i un copil să iubească școala de la grădiniță

Fă-i un copil să iubească școala de la grădiniță

Ca părinte, ai un rol important de jucat în a-ți ajuta copilul să se bucure de școală, începând cu grădinița Seva Edu. În fiecare zi, cu mici gesturi, îl poți face să-și dorească să învețe și să-l ajuți să se adapteze mediului său.

Un început de școală reușit

Intrarea la grădiniță marchează începutul marii aventuri a copilului în școală. Este important ca acest prim contact să fie plăcut. De fapt, dacă tranziția la grădiniță merge bine, copilul este mai probabil să fie motivat la școală după aceea și să se descurce bine pe parcursul claselor primare și chiar a celor gimnaziale.

Ca părinte, joci un rol important în a-ți ajuta copilul să aibă o imagine bună a școlii. Cercetările arată că implicarea părinților este un element cheie pentru ca un copil să reușească și să fie motivat în clasă.

Cele mai citite articole

Începe la nașterea sa și continuă de-a lungul carierei sale școlare. De exemplu, fiind iubitor și grijuliu, răspunzându-i la întrebări, oferindu-i rutine și arătându-i cum să se înțeleagă bine cu ceilalți, îl pregătești pentru școală, fără să știi.

Părinte angajat, copil motivat

Când vorbești bine despre școală și te interesezi de ceea ce face copilul tău în clasă, îl ajută să aibă o atitudine pozitivă față de școală. Ori de câte ori este posibil, mergi la întâlnirile părinților și la unele activități școlare. Acest lucru îți va ajuta copilul să vadă importanța pe care o acorzi școlii.

Trezește-i curiozitatea

Este important să-l faci pe copilul tău să vrea să învețe și să descopere lucruri. Iată câteva modalități de a face acest lucru:

  • Încurajează-ți copilul să pună întrebări cu privire la diferite subiecte (de exemplu, plante, insecte, ploaie, avioane etc.) și să caute răspunsurile cu tine navigând pe internet sau împrumutând o carte despre acest subiect din bibliotecă. Este o atitudine câștigătoare, deoarece dorința de a ști mai multe și de a înțelege lucrurile promovează motivația academică.
  • Citește-i povești copilului tău. Când citești cu el, îi permiți să descopere puterea cuvintelor și îl face dornic să învețe să citească sau să citească singur, dacă a învățat deja să citească. Acest lucru este important, deoarece lectura facilitează toate învățăturile; nu numai în română, ci și în matematică, istorie și geografie. Un copil care se pricepe la citit, în general, are o performanță mai bună la școală.
  • Lasă-l pe copilul tău să vorbească. De exemplu, roagă-l să spună despre spectacolul pe care tocmai l-a urmărit, dacă are o idee pentru a rezolva o mică problemă, ce ar face în locul personajului din poveste, ce crede el despre o astfel de situație etc. Astfel îl faci să gândească și să spună ce crede. El își dezvoltă astfel încrederea și gândirea critică, care sunt atuuri pentru școală.

Cele mai citite articole

digitalarena