Implanturile din titan vs. Implanturile din zirconiu – care este cea mai buna alegere?

Implanturile din titan vs. Implanturile din zirconiu – care este cea mai buna alegere?

Pacientii sunt tot mai preocupati ca materialele ce intra in contact cu corpul lor sa nu aiba un impact major asupra organismului. Acesta este si motivul pentru care, atunci cand merg la clinica stomatologica pentru diverse interventii, pun intrebari cu privire la cele mai bune materiale de utilizat. Atunci cand este ales materialul pentru implanturile dentare este ideal sa fie folosit cel mai putin reactiv si mai putin toxic material posibil. 

De asemenea, este important sa fie testata si rezistenta, succesul clinic si calitatea produsului inainte de a lua o decizie. De-a lungul timpului, tendinta a fost evitarea folosirii metalelor in corpul uman. Un material alternativ la titan este reprezentat de zirconiu, pentru implanturile dentare. 

Ce sunt implanturile de zirconiu?

Implanturile dentare sunt dispozitive medicale folosite pentru a inlocui dintii lipsa. Inca din anii 1960, implanturile de titan au reprezentat standardul industriei. Cu zeci de ani de succes clinic si inovatie, implanturile de titan au devenit unele dintre cele mai de succes dispozitive medicale, cu rate de succes pe termen lung cuprinse intre 94-97%.

Implanturile de zirconiu sunt o alternativa la implanturile de titan. Au fost lansate in 1987, dar recent au castigat atentia odata cu cererea tot mai mare din stomatologia biomimetica si holistica. Ele sunt investigate activ cu noi cercetari clinice si astfel, au aparut imbunatatiri majore in design si aplicabilitate.

Sunt implanturile dentare cu zirconiu mai bune decat cele din titan?

Cele mai citite articole

Este greu de spus pentru ca depinde de ceea ce prioritizeaza stomatologul. Titanul exista de mai mult timp, are mai multe investigatii si studii clinice si zeci de ani de dovezi care demonstreaza ca este un biomaterial de incredere si de succes pentru implanturi dentare.

Pe de alta parte, zirconiul apare ca o alternativa promitatoare la sistemele conventionale de implant pe baza de titan. Zirconiul este determina un raspuns mai bun al tesuturilor moi, biocompatibilitate si estetica fata de implanturile de titan.

In plus, studiile au aratat ca implanturile de titan si zirconiu sunt similare in ceea ce priveste osteointegrarea. Acesta este un aspect foarte important in succesul implantului si determina stabilitatea implantului in gura si in timpul utilizarii pentru masticatie si vorbire. 

Clinicile stomatologice, asa cum este si Dental Elite au de obicei ambele tipuri de implanturi, pe care le vor alege in functie de preferintele pacientului si de bugetul alocat de acesta, dar si in functie de situatia sa specifica. Este recomandat in aces sens sa fie respectata recomandarea medicului stomatolog, acesta fiind cel care stie cel mai bine solutia potrivita pentru fiecare pacient in parte.

Indiferent de natura lor, implanturile vor fi tot timpul mai bune decat orice alta solutie mobila de inlocuire a dintilor lipsa. Prin urmare, s-a constatat ca este mai bine sa fie ales un implant mai ieftin decat o proteza, chiar daca poate materialele din care implantul este facut sunt mai slabe calitativ decat cele ale unui produs scump. Implantul ofera confort, functionand ca un dinte normal.

Cele mai citite articole

digitalarena