Încerci să cumperi un nou laptop? Top 3 variante de a economisi bani

Încerci să cumperi un nou laptop? Top 3 variante de a economisi bani

Costul de viața s-a ridicat foarte mult în ultimul timp. Tot mai mulți oameni se plâng de aceste noi preţuri. Viața merge înainte! Trebuie să te adaptezi și să găsești noi variante de a economisi bani. Există tot felul de mici portiţe pe care poți să le alegi când vrei să faci o achiziţie. Așadar, citește acest articol până la final și află cum poți să economiseşti cât mai mulți bani atunci când dorești să cumperi un nou laptop.

Iată 3 metode prin care poți să cumperi un laptop mai ieftin

Laptopuri refurbished

Serviciul de laptopuri refurbished este apărut de puțin timp pe piața din România și puțini oameni cunosc marile avantaje ale acestora. Pentru a putea diferenţia refurbished de second hand, trebuie să știi că device-urile refurbished sunt deja folosite, dar urmele și componentele uzate sunt înlocuite prin diverse procese de reînnoire realizate de o serie de specialişti în domeniu. Aşadar, în momentul achiziţionării unui asemenea model, acesta se prezintă într-o stare aproape nouă, în mare parte având aceleași performanțe comparative cu modelul nou. Cel mai mare avantaj ale laptopurilor refurbished de la Interlink, spre exemplu, este diferenţa de cost. Plătești mult mai puțin pentru aceleași specificații. Deci, în concluzie, economisesti și te alegi cu un laptop aproape în stare nouă!

Laptopuri second hand

Acest serviciu este cunoscut de majoritatea românilor, dar are o reputație foarte proastă. Este un subiect de tip taboo, iar majoritatea oamenilor, dacă aud numai interesul în acest subiect vin cu tot felul de ipoteze, din care numai tu, cumpărătorul ieşi mereu în pierdere. Spre exemplu, dacă dorești să achiziționezi ceva de pe orice site de tip second hand îți vor spune că sigur o să te păcălească vânzătorul, produsul este stricat sau este pur și simplu cutia originală este goală. 

Pe un site de încredere, precum interlink.ro, produsele trec prin sute de teste de reglementare pentru a vedea dacă sunt încă utilizabile. Așadar, șansele ca cineva să te înșele sunt minime. Această stigma din jurul cuvintelor “la mâna a doua” trebuie să dispară și oamenii care aleg această variantă să nu mai fie categorizaţi ca fiind clasa de jos, a săracilor și muncitorilor, ci oameni economi care sunt chibuiţi cu alegerea cheltuielii banilor. 

Rate

Cele mai citite articole

Chiar dacă cu această metodă nu poți să economisești instant, poți sa îți permiţi un device la prețul întreg fără a fi nevoit să plătești toți banii odată. Varianta cea mai bună de abordare, este să-ți deschizi un card de credit care să aibă opțiunea de a putea plăţi fără dobândă. 

Singurul dezavantaj al acestora este că prezintă dobândă 0 doar la anumiți parteneri, însă partea bună este că, în principal, toate marile magazine colaborează cu majoritatea băncilor pentru asemenea carduri. Așadar, această metodă este una care ţine de cât de mult timp ai vrea să plătești ratele.

Pentru a putea concluziona, ideea principală este că privilegiul, de a-ţi permite investiția într-un device electronic, rămâne disponibil numai unei părţi restrânse din populaţia României. Așa că, orice varianta de a putea economisi este binevenită pentru oricare român.

Sursa foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

digitalarena