Izolarea subsolului din interior – o soluţie mai eficientă?

Izolarea subsolului din interior – o soluţie mai eficientă?

Majoritatea caselor private au subsoluri. Acest loc este minunat pentru a depozita conserve, legume și alte alimente. Printre altele, la subsol se pot depozita lucruri și obiecte extrem de valoroase dintr-o casă. Cu toate acestea, nu toată lumea este conștientă că această încăpere trebuie izolată. 

Majoritatea oamenilor izolează pereții casei și acoperișul. În plus, o fac mai ales din exterior. Însă este extrem de important să se izoleze subsolul din interior, deoarece izolarea pereților subsolului din exterior poate să nu rezolve problema existentă. Ce metode pot fi utilizate pentru a face această treabă importantă?

Metode de izolare a subsolului 

  • izolarea subsolului din interior – această metodă este relativ simplă. Însă, necesită o muncă voluminoasă, de exemplu, pentru a elimina complet umiditatea interioară. Dacă acest lucru nu se face, atunci condensul rezultat poate provoca apariția ciupercilor și va reduce la zero întreaga izolație.
  • izolație exterioară – această metodă va elimina complet înghețarea pereților din exterior. Această tehnologie are avantajele sale, de exemplu, nu ia centimetri valoroși din interior. Este cel mai ușor de realizat în etapa de construire a unei case.
  • în combinaţie – această metodă este considerată cea mai eficientă. În procesul unei astfel de izolații se realizează hidroizolarea și izolarea de înaltă calitate a pereților, podelei și tavanului subsolului.

Deci, fiecare dintre aceste metode este eficientă în felul său. Dacă locuinţa este deja construită și proprietarul tocmai a decis să efectueze o termoizolatie, atunci izolarea pereților subsolului din interior va fi considerată cea mai bună soluție. 

Cele mai citite articole

Alegerea unei metode de izolare a subsolului depinde și de factori precum umiditatea, dacă există încălzire în subsol, dacă există un sistem de drenaj în exterior și în ce scop este folosită această cameră. De asemenea, o importanţă majoră o reprezintă lucrările de hidroizolatie terasa realizate doar de o firmă care are experiență în domeniu și lucrează la standarde înalte.

De ce este necesară izolarea?

Dacă se dă o definiție tehnică a subsolului, atunci acesta este spațiul care separă spațiul de locuit de sol. Și este demn de remarcat faptul că o podea caldă pentru o casă privată este foarte importantă. Subsolul are de obicei aproximativ doi metri înălțime. Având în vedere că, pentru un bun proprietar, această zonă este extrem de importantă pentru depozitarea diferitelor obiecte, este extrem de important să se realizeze izolarea termică a subsolului. Dar, mai întâi, merită luate în considerare câteva nuanțe.

De regulă, temperatura din subsol nu scade sub 5 ° C. Prin urmare, produsele din acesta nu vor îngheța. Cu toate acestea, dacă încăperea nu este izolată, va fi destul de rece podeaua la primul etaj. Această problemă poate fi rezolvată parțial prin încălzirea podelei cu un sistem de încălzire prin pardoseală. Dar, există un mare „Dar” – un subsol rece va provoca pierderi de căldură. Va fi mult mai eficient să se încălzească podeaua de dedesubt, la subsol.

În general, dacă se izolează subsolul, atunci se pot realiza următoarele:

  • reducerea pierderilor de căldură din toată casa, ceea ce va economisi la încălzire.
  • izolarea subsolului din interior nu necesită fonduri mari. Astăzi există o serie de izolatori termici care vor face față cu succes sarcinii.
  • izolația termică protejează pereții casei de formarea coroziunii și a fisurilor din cauza schimbărilor bruște de temperatură.

Cele mai citite articole

digitalarena