Lana de merinos – de ce ar trebui sa optezi pentru haine create din acest material?

Lana de merinos – de ce ar trebui sa optezi pentru haine create din acest material?

Lana este un material folosit inca din cele mai vechi timpuri pentru crearea obiectelor vestimentare. Si poate iti amintesti chiar de bunica ce iti croseta ciorapi de lana, pulovere sau veste, care sa iti tina de cald iarna, dar pe care nu le purtai deoarece te gandilau sau te intepau.

Odata cu evolutia tehnologica si a materialelor din care sunt create articolele vestimentare, pe piata a aparut un nou tip de lana – lana merinos, ce poate fi considerata o tesatura prin excelenta, gratie multitudinii de beneficii pe care le ofera purtatorului pe timp de iarna.

Iata cateva dintre beneficiile pe care ti le ofera articolele vestimentare din lana merinos, pe care le gasesti si pe site-ul Naia.ro:

Termoreglare

Fata de lana obisnuita, lana merinos regleaza termic corpul, protejandu-l de frig chiar si in cele mai vitrege conditii, precum temperaturi de -20 de grade Celsius.

Respirabilitate

Cele mai citite articole

De cele mai multe ori, hainele groase, realizate din materiale sintetice, nu fac altceva decat sa lase corpul sa transpire. Insa lana merinos iti va lasa pielea sa respire, ceea ce se traduce prin lipsa transpiratiei pe timp de iarna.

Comoditate in purtare

Confortul pe care ti-l ofera hainele pe timp de iarna este foarte important. Cu cat pui mai multe straturi de imbracaminte, cu atat vei merge ca un robot, fapt care te va obosi enorm. Daca alegi sa porti haine din lana merionos te vei bucura de comoditate la atingere si la purtare, fibrele avand o delicatete naturala.

Ofera protectie antibacteriana

Datorita structurii firelor din lana merinos, aceste articole vestimentare lasa pielea sa respire, deci nu retin bacteriile si impiedica formarea mirosurilor neplacute.

Versatilitate

Desi este considerat un articol vestimentar de tipul first layer, lana merinos este folosita in crearea multiplelor articole pentru casa, activitati sportive outdoor si montane:

  • Lenjerie pentru saci de dormit – este mai usor de intretinut decat sacul de dormit;
  • Maieuri – pot fi purtate zilnic sau ocazional, in turele montane, schi, alergare, etc.;
  • Sosete – cu un continut partial de lana merinos, in amestec cu alte fibre tehnice, asigura o izolare optima (unele pot fi purtate pe toata durata anului);
  • Caciuli si esarfe – mixul intre fibrele-vedeta si cele sintetice le transforma in accesorii compatibile cu activitatile outdoor, precum si cu tinutele casual.

Cele mai citite articole

digitalarena