Metaverse – experiența vizuală supremă pentru pasionații de jocuri?

Metaverse – experiența vizuală supremă pentru pasionații de jocuri?

Multi-universul digital își propune să reprezinte o experiență vizuală supremă pentru amatorii de jocuri, fiind o combinație între cele mai spectaculoase tehnologii de ultimă generație – IoT, blockchain și 4K HD. În această fază a proiectului, lumile virtuale disponibile pe platforme precum The Sandbox, Decentraland, Roblox sau Epic Games, le oferă celor interesați concerte, cazinouri precum cele evaluate de Bogdancazino.ro, locuri de socializare și distracție, parcuri tematice, magazine și multe altele.

Până în 2026 este preconizat ca până la 25% dintre cei care sunt activi în mediul digital să își petreacă minim o oră din timpul lor în lumile din Metaverse. Companiile din întreaga lume se declară interesate de acest nou loc în care își pot expune produsele, fiind de așteptat ca în următorii ani 30% dintre aceștia să fie prezenți în multi-univers. Roblox, Epic Games, Activision Blizzard și Take Two Interactive se numără în acest moment printre cei mai prestigioși creatori de jocuri digitale prezenți în Metaverse.

Jocurile video – “magnetul” care atrage oamenii în Metaverse?

Lumile virtuale care fac parte din Metaverse reprezintă un conglomerat de tehnologii inovative, precum blockchain, reconstrucție 3D, realitate virtuală (VR), inteligența artificială (AI), Internet of Things (IoT) și realitate augmentativă (AR). Jocurile video reușesc să valorifice cel mai bine avantajele oferite de aceste tehnologii spre beneficiul jucătorilor și utilizatorilor din aceste lumi.

Jocurile video aduc oamenii împreună, iar socializarea este unul dintre fundamentele Metaverse-ului. În acest moment, Facebook, TikTok, Instagram sau Twitter nu mai prezintă un interes atât de ridicat pentru reprezentanții generațiilor tinere. Aceștia caută alte modalități de interacțiune la nivel social, care să implice anumite valori, iar jocurile video care oferă o perspectivă inovativă asupra modului de acțiune este exact ceea ce își doresc aceștia.

Înainte de a exista conceptul de tehnologie blockchain, jucătorii erau pasionați de jocurile din categoria multiplayer. Noua tehnologie a schimbat total modul de joc, acum fiind posibilă monetizarea activității dintr-un anumit joc, iar NFT-urile le permit posesorilor să participe în mod activ la deciziile din cadrul comunității din care fac parte (sistemul Web 3.0 este unul de tip DOA – organizație anonimă descentralizată).

Cele mai citite articole

Pe lângă posibilitatea valorificării activelor din joc sau colectării acestora în vederea obținerii de recompense, jocurile din Metaverse vin și cu avantajul unei redări grafice de calitate premium, precum și cu o perspectivă realistă asupra desfășurării acțiunii din joc. Jucătorul își poate concepe propriul avatar, ceea ce va personaliza nivelul de interacțiune din joc, iar caracteristica play-to-earn (P2E) îi permite jucătorului ca să valorifice în lumea reală activele câștigate într-un joc din Metaverse.

Avantajul interoperabilității este un alt beneficiu oferit de jocurile din Metaverse, astfel că jucătorii pot să mute articolele din joc dintr-un spațiu în altul fără să survină schimbări majore. Datorită tehnologiile VR și AR, nivelul experienței virtuale este similar celui din lumea reală, un aspect care nu este posibil în jocurile digitale actuale.

Ce fel de jocuri poți juca în lumile virtuale din Metaverse?

Minecraft, Fornite, Axie Infinity, Sorare, Illuvium, Revomon sau Alien Worlds sunt doar câteva dintre titlurile care pot fi încercate în Metaverse. Astfel, jucătorii din Metaverse se vor bucura de diversitate, fiind posibil să joace la fel de simplu shootere sau să exploreze diverse lumi, la fel de ușor cum pot juca pe simulatoare sportive sau se pot delecta cu jocuri retro.

Ceea ce diferențiază însă Metaverse-ul de jocurile video standard este posibilitatea oferită jucătorului de a participa în mod direct și activ la dezvoltarea unor scenarii din joc. Practic, acesta va dispune de editoare și alte instrumente specifice care să îi permită să intervină în desfășurarea acțiunii, având nu doar calitatea de jucător, ci și de editor.

Cu siguranță că multi-universul va reprezenta un uriaș pas înainte pentru producătorii de jocuri, dar la fel de bine va constitui o provocare și pentru jucători. Grație avantajelor oferite, conceptul de joc se va schimba complet pentru toți cei care acceptă să devină parte a Metaverse-ului.

Cele mai citite articole

digitalarena