Mixere planetare pentru framantarea aluatului

Mixere planetare pentru framantarea aluatului

Mixerul planetar este un dispozitiv profesional de bucatarie care poate bate si framanta eficient aluatul. Spre deosebire de modelele stationare manuale si conventionale, acesta face fata oricarei sarcini, chiar si mai grele. Odata cu aparitia lor pe piata, au luat foarte repede o pozitie de lider in clasamentul echipamentelor pentru productia de produse de cofetarie si de panificatie. Desigur, in acest caz, ne referim la modele pentru productia industriala, dar exista si mixere planetare de uz casnic pentru acasa.

Acest echipament este deseori utilizat ca un mixer de patiserie, dar functiile sale nu se limiteaza la prepararea aluatului pentru produsele de patiserie. Dispozitivele planetare pregatesc tot ce necesita framantare sau amestecare: maioneza, creme, piure de supa, aluat si multe altele. Prin urmare, rolul sau in bucatarie este dificil de supraestimat.

De ce se numeste asa?

De fapt, totul este foarte logic, daca esti atent la principiul functionarii sale. Daca in mixerele simple, numai carligele se rotesc in jurul axei lor, datorita carora se efectueaza amestecarea, la mixerele planetare totul este putin diferit, deoarece, nu numai duzele se rotesc in jurul axei lor, ci si platforma insasi cu duze se roteste intr-un cerc in interiorul bolului. Rotatia planetelor in jurul Soarelui iti vine in minte in mod involuntar.

Dispozitiv si atasamente

Un mixer planetar este format din: bol – recipiente sub forma de cilindru, carligul de amestecare, un dispozitiv care pune in miscare mecanismul de framantare.

Atasamente: un tel pentru batere, un carlig pentru prepararea aluatului de drojdie, o spatula pentru prepararea piureurilor, biscuitilor si a umpluturilor de patiserie.

In exterior, un mixer planetar obisnuit nu difera prea mult de un simplu mixer stationar. Diferentele sunt vizibile numai dupa ce dispozitivul incepe sa functioneze.

Programare

Cel mai adesea, mixerele planetare sunt utilizate in bucatariile cafenelelor si restaurantelor. La aceste modele, dimensiunea recipientului de amestecare este de 5-10 litri. Astfel de dispozitive au multe viteze, deoarece sunt necesare viteze diferite de rotatie a duzelor, pentru a procesa diferite produse.

Pentru marile companii industriale de productie a produselor alimentare se folosesc modele cu o capacitate de 10-30-60 litri. Desi, este putin probabil ca mixerele de 10 litri sa ajute aici, pentru ca vorbim despre productia industriala. Dispozitivele cu boluri de 30-60 litri si capacitati mari sunt cel mai adesea mecanisme uriase montate pe podea.

Mai compacte, mixerele planetare sunt ca si cele casnice, asezate pe un blat de bucatarie. Le poti gasi si in bucatariile cafenelelor si restaurantelor. De asemenea, mixerele planetare sunt destul de potrivite in bucatariile din apartamentele obisnuite. Cu toate acestea, pentru pregatirea retetelor simple, posibilitatile celor simple stationare sau chiar manuale sunt destul de suficiente. Cu toate acestea, unii oameni prefera modelele planetare, deoarece posibilitatile lor sunt mult mai largi. Cu astfel de ajutoare, poti gati un sortiment mai larg de feluri de mancare, care este adesea indisponibil atunci cand utilizezi dispozitive simple stationare si chiar mai multe manuale.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *