Motive esențiale pentru a utiliza Power BI

Motive esențiale pentru a utiliza Power BI

Power BI este o colecție de servicii software, aplicații și conectori care funcționează împreună pentru a transforma sursele de date fără legătură în informații coerente, captivante vizual și interactive. Datele pot fi reprezentate de o foaie de calcul Excel sau de o colecție de depozite de date hibride locale și bazate pe cloud. Power BI permite conectarea cu ușurință la sursele de date, vizualizarea și descoperirea a ceea ce este important și partajarea datelor cu oricine se dorește.

Este oare Power BI potrivit pentru organizația condusă? Ce îl face să fie un instrument atât de necesar și de ce ar trebui folosit pentru dezvoltarea organizației? Mai jos sunt prezentate câteva motive pentru care Power BI este esențial pentru viața organizației conduse.

De ce este eficientă utilizarea Power Bi pentru o organizație

Înainte de toate, acesta reprezintă un început rapid, o cheie pentru obținerea rapidă a unor informații cu o configurare simplă, fără pregătire necesară și cu tablouri de bord incluse pentru servicii precum Salesforce, Google Analytics și Microsoft Dynamics.

De asemenea, Power BI implică simplificarea publicării și distribuirii de informații. În loc să trimită prin e-mail fișiere mari sau să le pună pe o unitate partajată, analiștii încarcă rapoarte și vizualizări în serviciul Power BI, iar datele lor sunt actualizate ori de câte ori setul de date subiacent este actualizat.

Mai mult decât atât, informațiile conținute sunt unele în timp real. Tablourile de bord se actualizează în timp real, pe măsură ce datele sunt introduse sau transmise în flux, ceea ce oferă utilizatorilor capacitatea de a rezolva problemele și de a identifica rapid oportunitățile. Orice raport sau tablou de bord poate afișa și actualiza date și imagini în timp real. Sursele de streaming de date pot fi senzori din fabrică, surse de socializare sau orice altceva din care pot fi colectate sau transmise date sensibile la timp.

Cele mai citite articole

Abilitatea de a personaliza navigarea în aplicația Power BI este o altă facilitate oferită utilizatorilor. O caracteristică „experiențe de navigare în aplicații” oferă dezvoltatorilor de rapoarte puterea de a personaliza navigarea pentru a ajuta utilizatorii să găsească rapid conținutul dorit și să înțeleagă relațiile dintre diferite rapoarte și tablouri de bord.

Există, de asemenea, posibilitatea de a personaliza caracteristicile de securitate. Dezvoltatorii de rapoarte pot configura filtre de acces de securitate la nivel de rând (RLS) pentru a se asigura că utilizatorii văd doar datele relevante pentru ei, reducând riscul ca oamenii să vadă date pe care nu ar trebui să le vadă.

În plus, Power BI funcționează cu asistentul digital Microsoft Cortana. Utilizatorii pot pune verbal întrebări în limbaj natural pentru a accesa diagrame și grafice. Acest lucru poate fi util în special pentru utilizatorii de dispozitive mobile.

Power BI susține și reprezintă inteligența artificială. Utilizatorii Power BI pot accesa recunoașterea imaginilor și analiza textului, pot crea modele de învățare automată și se pot integra cu Azure Machine Learning.

Serviciul online Power BI – inclusiv Pro și Premium – este accesibil din orice browser web, dar aplicația Power BI Desktop nu este disponibilă pentru sistemele de operare Linux sau Mac.

Cele mai citite articole

digitalarena