Piese de schimb pentru tractoare – cum le alegi?

Piese de schimb pentru tractoare – cum le alegi?

Tractoarele sunt destul de populare si cu ele lucreaza fermierii. Popularitatea lor se datoreaza fiabilitatii ridicate a dispozitivelor din aceasta familie, simplitatii in functionare, disponibilitatii service-ului si pieselor de schimb. Orice tehnica necesita intretinere atenta, piese de schimb pentru tractoare si respectarea reglementarilor in timpul intretinerii si reparatiilor. In caz contrar, totul poate ajunge la reparatii costisitoare.

De ce unele tractoare esueaza devreme

Pot exista multe motive pentru defectiunile echipamentelor, dar principalele sunt abaterile de la cerintele manualului de utilizare. Acest lucru este valabil mai ales in ceea ce priveste respectarea diferitelor standarde, tolerante. 

De asemenea, este important sa folosesti combustibili, lubrifianti si piese de schimb pentru tractoare care sunt recomandate de producator. Nu este exclusa uzura naturala a pieselor si ansamblurilor tractorului. Piesele auto pentru tractoare sunt foarte fiabile. Cu toate acestea, pot aparea probleme cu orice tehnica. Nu toate componentele si mecanismele sunt durabile. 

Care sunt cele mai frecvente probleme?

Centrifuga cu ulei. Daca neglijezi procesul de curatare, atunci acest lucru poate duce la patrunderea uleiului murdar in toate sistemele motorului. Acest lucru este inacceptabil, deoarece contribuie rapid la esec.

Angrenaje si arbori de transmisie. Aceste piese lucreaza sub sarcina. Este necesar sa te asiguri ca nu depaseste valoarea admisa. De asemenea, este important sa folosesti uleiurile de viteze recomandate.

Frana cu banda. Necesita inspectie si ingrijire regulata. Este necesar sa se monitorizeze corectitudinea ajustarii sale pentru a evita deteriorarea arborelui prizei de putere.

Cele mai citite articole

Chiulasa motorului. Ar trebui sa verifici in mod regulat jocurile din cureaua de distributie si de asemenea, sa verifici gradul de strangere a piulitelor acesteia.

Aceasta nu este o lista completa a problemelor si a pieselor care trebuie inlocuite. O serie de altele piese pentru tractor pot esua. Este important sa stii care sunt cele mai solicitate mecanisme.

Piese de schimb care sunt la cerere

Nu exista zone cu probleme in sistemul electric al tractorului. Unii proprietari se plang de generatoare. Datorita sarcinilor crescute asupra acestuia, puntile si contactele de diode se pot arde, iar periile pot fi sterse.

Ocazional, cutiile de sigurante si comutatoarele de masa se defecteaza. Aceasta este adesea vina operatorilor de masini, care nu respecta cerintele elementare pentru functionarea sistemului electric.

Ambreiajul, discurile sale, cosurile, arborii de priza de putere sunt si ele incluse in lista celor mai solicitate piese de schimb pentru tractor. Toate aceste componente functioneaza sub sarcina si, prin urmare, nu este de mirare ca se defecteaza adesea. Aceasta include si o serie de elemente de transmisie: tije de directie, varfuri, aripi, suporturi intermediare. Combinatia dintre soc si sarcinile de tragere reduce durabilitatea acestora.

O atentie deosebita trebuie acordata altor piese de schimb pentru tractor. Acestea sunt placute de frana, filtre, bujii incandescente, tevi, fire de baterie. Sunt intotdeauna necesare, deoarece sunt supuse inlocuirii regulate.

Cele mai citite articole

digitalarena