Provocările sezonului cald în materie de sănătate și frumusețe

Provocările sezonului cald în materie de sănătate și frumusețe

Vara este sezonul vacanțelor, al perioadelor de relaxare și al distracției, dar implică, totodată, și provocări în privința menținerii sănătății și frumuseții. Iată care sunt unele dintre cele mai comune situații dificile cu care te poți confrunta, dar și ce se recomandă să faci pentru a le evita!

Arsurile solare

Pe timpul verii, există un risc crescut de a te alege cu arsuri solare. Pentru a le evita, este important să îți iei măsurile necesare și să utilizezi produse cu factor de protecție, să porți haine lejere și deschise la culoare și să aplici creme hidratante cu formule ce conțin apă. Ghidul Dr.Max pentru sănătate și frumusețe pe timp de vară îți stă la dispoziție cu sfaturi și recomandări legate de îngrijirea corespunzătoare în acest sezon.

Insolația

Aceasta este o problemă comună în timpul sezonului cald. Pentru a o putea evita, trebuie să îți asumi măsuri de precauție, precum:

  • Asigură-ți un nivel ridicat de hidratare, cu atât mai mult dacă ești nevoită să petreci timp în aer liber;
  • Pe cât posibil, petrece mai mult timp în spații închise și ferite de lumina directă a soarelui, în intervalul 11:00 – 17:00, unde există temperatură moderată și ventilație;
  • Evită consumul de alcool și de cafeină, mai ales dacă depui efort;
  • Alege să porți pălărie de soare și să îmbraci haine deschise la culoare și lejere de fiecare dată când părăsești locuința;
  • Pe parcursul zilei, fă mai multe dușuri răcoroase.

Iritațiile 

Te poți confrunta cu iritații în timpul verii, atât din cauza nivelului înalt de transpirație, cât și a mușcăturilor sau înțepăturilor de insecte. Folosește produse antiperspirante cu efect îndelungat, fă dușuri frecvente, dacă ai posibilitatea și evită să mergi în zonele unde există multe insecte, precum țânțarii. Dacă totuși ești nevoită să mergi prin locuri unde sunt șanse mari să se afle, precum grădini sau lacuri, aplică loțiuni contra înțepăturilor și mușcăturilor.

Alergiile

Cele mai citite articole

Vara, există unii factori ce pot duce la manifestarea alergiilor, de pildă, polenul, fânul, clorul din apa de la piscine. Discută cu un medic dermatolog pentru a îți recomanda tratamente corespunzătoare necesităților tale, astfel încât să menții reacțiile sub control. De asemenea, evită, pe cât posibil, locurile în care există risc mare să manifești reacții alergice și adoptă o dietă bogată în vitamine, pentru a îți întări sistemul imunitar.

Afecțiunile ORL

Atunci când treci rapid de la temperaturile mari din exterior la cele reduse din locuință, în special dacă petreci mult timp în raza aerului condiționat, poți dezvolta afecțiuni ORL. De asemenea, canicula și umiditatea cresc gradul de răspândire a virusurilor și bacteriilor. Menține o temperatură moderată în mașină și în locuință, pentru a face tranziția mai ușoară și a evita disconfortul. 

Indigestia

Atunci când legumele, fructele și alte alimente nu sunt depozitate corespunzător, se pot altera într-un timp destul de scurt. Din această cauză, există un risc mare de apariție a indigestiei, care, de regulă, implică și crampe stomacale, și senzație de greață. Pentru a preveni această afecțiune, asigură-te că menții la frigider produsele alimentare și le consumi în stare proaspătă. În plus, spală de fiecare dată cu atenție fructele și legumele înainte de a le consuma.

Acordă-ți atenția necesară și pune preț pe sănătatea ta, care îți alimentează și frumusețea! Adoptă obiceiuri benefice legate de alimentație și stil de viață!

Cele mai citite articole

digitalarena