Recrutare IT. Cu ce se ocupa un recrutor IT?

Recrutare IT. Cu ce se ocupa un recrutor IT?

Recrutare IT. Cu ce se ocupa un recrutor IT?

IT-ul, la ora actuala, se afla in top 3 domenii cautate si bine platite de pe piata muncii. Si asta nu e tot. Profesia de IT-ist prinde mai multa amploare de la an la an. Se estimeaza ca, doar intr-o perioada de 10 ani, beneficiile financiare si personale, obtinute de pe urma unui astfel de job, aproape ca se vor dubla. Acest fapt se datoreaza atat automatizarii, cat si inovatiilor tehnologice, ce se dezvolta intr-un ritm tot mai alarmant. 

Un post IT necesita, in prim plan, o baza optima de cunostinte de programare. Cu toate acestea, in domeniu regasim si joburi pentru care nu sunt suficiente doar cunostintele respective. Un exemplu, in acest caz, ar fi postul de recrutor IT.

Ce este un recrutor IT?

Firmele de recrutare IT au ajuns sa fie la mare cautare. Si totusi, ce inseamna, exact, termenul de recrutor IT? Recrutorul IT este o persoana specializata in identificarea si, implicitit, angajarea celor mai buni candidati, raportat la nevoile angajatorului. 

Cele mai citite articole

Care sunt calitatile si atributiile unui recrutor IT?

In primul rand, principalele obiective ale unui recrutor sunt observarea calitatilor, defectelor si a stilului de lucru pe care un potential angajat le poseda. Jobul necesita rabdare si perseverenta deoarece, de cele mai multe ori, recrutorul va trebui sa lucreze si cu candidati care nu si-au format, inca, o experienta profesionala.

Spre deosebire de joburile normale de tip IT, recrutorul se diferentiaza cu un anumit aspect. Pe langa cunostintele domeniului, trebuie sa aiba cunostinte de profil uman la fel de bune. Mai exact, este necesar sa fie expert in resurse umane, administrarea afacerilor si psihologie. De asemenea, trebuie sa dea dovada de o buna comunicare pentru a obtine informatiile necesare de la candidati. 

Recrutorul este nevoit sa-si adapteze metodele odata cu cerintele actuale. Sociologia, psihologia si stiintele comunicarii trebuiesc studiate intr-un ritm constant pentru a se putea ajunge la performanta necesara. 

Recrutorul trebuie sa urmareasca zi de zi cum evolueaza piata, pentru a putea selecta cei mai buni candidati. Din acest motiv si cunostintele de business ofera un mare avantaj.

Cele mai citite articole

digitalarena