Sfaturi de hidratare a pielii pe perioada verii

Sfaturi de hidratare a pielii pe perioada verii

Cuprins:

  • De ce și cum să hidratezi pielea
  • Sfaturi esențiale pentru o hidratare reușită
  • Alegerea produselor potrivite

De ce să ne hidratăm pielea?

  • pentru a o menține fermă, netedă, atractivă în orice sezon și condiții meteo;
  • pentru a preveni descuamarea și roșeața, mâncărimile enervante;
  • pentru ca pielea să rămână tânără mai mult timp și să nu apară prematur modificări legate de vârstă (riduri, cute, piele flască);
  • pentru a nu folosi în mod constant produse cosmetice colorante cu rol de a masca imperfecțiunile;
  • pentru a nu a avea cu timpul boli de piele.

Cum să-ți hidratezi pielea vara: Sfaturi la îndemâna oricui pentru a avea o piele frumoasă

Vara este una dintre cele mai așteptate perioade ale anului. Aruncă o privire la aceste sfaturi simple pentru a afla cum să îți hidratezi pielea în fiecare zi în sezonul estival!

Cum se hidratează pielea?

Pentru aceia care caută un aspect sănătos al epidermei, trebuie ca să știi că hidratarea pielii este un demers indispensabil. Hidratarea trebuie privită ca o rutină obligatorie care este necesar a fi făcută cu niște cosmetice potrivite, în funcție de vârstă, sex, perioade ale anului, tonuri ale pielii etc.

Îngrijirea corpului include categoric și hidratarea pielii. Fie că este vremea caldă sau rece, chiar dacă ai pielea albă sau mai închisă la culoare, cu zone mai grase sau mai uscate, indiferent dacă vorbim despre față, spate sau membre, este o procedură care chiar nu trebuie neglijată.

Cu alte cuvinte, trebuie să te hidratezi bine și mereu!

Deși am spus că hidratarea este importantă în toate anotimpurile, acum vom vorbi mai mult despre cum să îți hidratezi pielea vara. Atenția acestui demers cosmetic în cele mai fierbinți luni ale anului este generat de o serie de factori specifici sezonului estival.

Nu numai că razele soarelui sunt mai intense și expunerea la soare este mai prelungită și frecventă, dar vara include și scufundări plăcute în mare și în piscină, ca să nu mai vorbim de temperaturile ridicate ale aerului.

Adevărul este că toate aceste lucruri duc la o uscăciune extremă a pielii, făcând-o mai vulnerabilă la probleme precum îmbătrânirea prematură, arsurile, hipersensibilitatea și chiar anumite boli grave (inclusiv la cancere de piele)

8 sfaturi esențiale pentru a avea o piele sănătoasă vara:

1.  Utilizați din plin creme cu factor mare de protecția solară

S-ar putea să pară că nu este necesar să abordăm acest punct, dar merită să ne amintim: dacă vrem ca să învățăm cum să ne hidratăm pielea corect odată pentru totdeauna, trebuie să includem pe post de produs must have și un protector solar în lista de cumpărături!

Nu trebuie așteptat ca să ajungem la plajă pentru a aplica creme de protecție solară. Indicația este ca produsul să se aplice pe întregul corp cu cel puțin 20 de minute înainte de expunere (cu reaplicare la fiecare trei ore, sau chiar mai repede, dacă este necesar).

Pe lângă prevenirea îmbătrânirii premature a pielii, în acest mod se previne și apariția petelor inestetice de pe față .

2. Apă, apă și iar apă

Cele mai citite articole

Produsele cosmetice specifice ajută foarte mult la hidratarea externă a corpului, dar pentru ca acestea să funcționeze într-adevăr trebuie să se acționeze și din interior. Adică: hidratarea prin consumul unei cantități suficiente de apă.

Cei doi litri de apă pe zi de care se vorbește în reclame? Poate! Dar dacă aveți posibilitatea, se pot încerca completarea cu alte băuturi alternative, precum ar fi sucurile naturale sau ceaiurile cu gheață. Merită reamintit cu tărie că trebuie evitate băuturile industrializate, cum ar fi sucurile cu aditivi, băuturi răcoritoare carbogazoase și orice băutură alcoolică.

3. Scapă rapid de sarea și clorul de pe piele

Ți-a plăcut să faci o baie la mare sau la piscină? Nu uita ca să faci un duș cu apă proaspătă imediat după aceea, de preferință la temperatura mediului ambiant.

Sarea, clorul și nisipul contribuie la uscarea gravă a pielii și, în cazuri mai grave, sunt factori care pot genera răni mici care sunt o invitație la contaminarea de către microorganisme periculoase..

4. Nu mai folosi bureți de baie

Bureții de baie pot da impresia unei curățări mai profunde, dar realitatea este diferită. Contraindicația se bazează pe principiul că utilizarea foarte frecventă elimină uleiul natural secretat de organism, care acționează ca o barieră de protecție împotriva uscăciunii pielii, alergiilor și contaminării cu diverse microorganisme.

În plus, frecarea repetată a buretelui în anumite zone ale corpului poate provoca iritații și chiar agrava tăieturile și rănile deja existente.

5. Evită băile foarte fierbinți

Vremea afectează deja foarte mult hidratarea organismului. Acum, imaginează-ți ce se întâmplă dacă, pe lângă toată căldura verii, facem și băi prea fierbinți. Temperatura ridicată a apei modifică textura pielii, generând pete concomitent cu apariția unui grad de uscăciune excesivă a pielii. În unele cazuri, poate provoca chiar o dermatită seboreică.

6. Alege întotdeauna produselor potrivite pentru hidratarea pielii tale

Multe persoane nu acordă atenție acestui lucru, dar verificarea materiilor prime din compoziția cremelor hidratante este foarte importantă pentru a asigura rezultate bune. Secretul aflat la vedere? Dă preferință produselor cu agenți naturali de hidratare potriviți pentru tipul tău de piele.

Când ai dubii, folosește internetul pentru a căuta pe oricare dintre aceste ingrediente în listele publicate online unde se arată și ce eficacitate dovedită științific au

7. Fiecare cremă hidratantă se folosește pentru un anume scop bine definit

Fiecare parte a corpului merită o cremă hidratantă specifică. Cu alte cuvinte, nu se folosește crema de corp pe față. Acordă o atenție deosebită extremităților, precum ar fi fața, picioarele și mâinile.

Deoarece acestea sunt zone cu nevoi foarte specifice, au nevoie de produsele cele mai bune pentru a asigura o hidratare adecvată.

8. Păstrează produsele cosmetice de hidratare în frigider

Știind cum să-ți hidratezi pielea vara înseamnă, de asemenea, să vezi noi posibilități. Este căldura atât de rea încât nici nu vrei să folosești crema hidratantă din cauza acelei senzații lipicioase? Așează produsul respectiv la rece, în frigider, dacă preferi ca să-l aplici imediat după baie, când absorbția este mai bună.

Cele mai citite articole

digitalarena