Sfaturi utile pentru a alege corect o baterie auto

Sfaturi utile pentru a alege corect o baterie auto

Pentru a alege cele mai bune baterii auto recomandarea noastră este să ţii cont de sfaturile de mai jos. Bateria mașinii tale este situată sub capota vehiculului. Nu numai că furnizează electricitatea necesară pentru încuietorile ușilor, ferestrelor glisante, luminilor și altor accesorii auto, dar îţi permite, de asemenea, să porneşti vehiculul. În momentul în care bateria îți moare, mașina nu mai funcționează.

La fel ca alte componente ale autovehiculelor, bateriile se consumă în timp și trebuie înlocuite. Sunt mai mulţi factori importanţi care vor determina modul în care vei alege bateria auto.

Dimensiunile potrivite pentru baterii auto

Este important ca bateria mașinii tale să se potrivească bine în spaţiul destinat ei. Locul pentru bateria  unei mașini va varia în funcție de producător, dar majoritatea sunt concepute pentru a găzdui baterii de o anumită dimensiune.

Dimensiunea pentru baterii auto poate fi găsită în secțiunea baterie din manualul de utilizare. Dacă nu mai ai acces la manualul proprietarului original, poți consulta, de asemenea, ghidurile de referință furnizate de comercianții cu amănuntul pentru a determina dimensiunea adecvată a grupului de baterii pentru mașina ta.

Cumpărarea și instalarea unei baterii de dimensiuni incorecte vor fi o risipă de bani și poate provoca daune mașinii.

Brandul bateriei

Cele mai citite articole

În timp ce există multe mărci de baterii auto pe piață, cele mai bune sunt fabricate de doar câțiva producători.

În mod ideal, ar trebui să cumperi marca de baterii specificată în manualul de utilizare al vehiculului. Dacă crezi că marca recomandată este prea scumpă și vrei să faci o reducere a costurilor, asigură-te că alegi numai bateriile ale căror specificații îndeplinesc cerințele prezentate în manualul de utilizare.

Este posibil să fii tentat să cumperi cea mai ieftină marcă disponibilă, dar acest lucru nu este de obicei recomandabil. Bateriile ieftine sunt deseori pline de defecte și tind să funcționeze slab pe termen lung.

Verifică vechimea bateriei

Bateriile mai noi tind să funcționeze mai bine și să reziste mai mult decât bateriile mai vechi. Asigură-te că verifici data de fabricație a bateriilor de schimb pe care intenționezi să le achiziționezi pentru vehiculul tău. În general, o baterie este considerată nouă dacă are o vechime mai mică de 6 luni.

Capacitatea de rezervă a bateriei

Capacitatea de rezervă a bateriei (RC) se referă la „puterea sa permanentă”. Aceasta este cantitatea de timp în care bateria poate furniza continuu tensiunea minimă necesară pentru a porni mașina în cazul în care alternatorul sau centura ventilatorului se defectează. Cu o capacitate de rezervare excelentă, mașina  poate funcționa doar pe baterie dacă alternatorul nu mai funcționează.

Nu selecta pur și simplu bateria cu cea mai mare capacitate de rezervă pe care o poţi găsi. Consultă manualul proprietarului pentru a afla capacitatea de rezervă recomandată pentru modelul tău de mașină. Alege numai bateriile ale căror valori RC se încadrează în intervalul recomandat enumerat în manualul de utilizare al vehiculului.

Cele mai citite articole

digitalarena