Sfaturi utile pentru inchirierea unui spatiu comercial
Odata ce s-a luat decizia de a inchiria un nou spatiu de afaceri, care este urmatorul pas? Inainte de a alege solutia inchiriere spatii comerciale Bucuresti, iata care sunt lucrurile importante de care ar trebui sa se tina cont.
1. Revizuirea afacerii
In primul rand, trebuie sa se faca un fel bilant al afacerii pentru a determina nevoile imobiliare. De cat spatiu este nevoie in urmatorii cativa ani? Daca este vorba despre o afacere care se dezvolta rapid, ar fi mai bine sa se semneze un contract de inchiriere pe termen scurt sau sa se gaseasca o cladire in care afacere se poate extinde.
De asemenea, se poate incerca reducerea spatiul necesar prin imbunatatirea eficientei spatiului de lucru (cu ajutorul unui specialist in eficienta operationala). Va trebui sa se analizezes situatia financiara si sa se stabileasca un buget pentru inchiriere.
De asemenea, trebuie sa se ia in considerare si cel mai bun moment pentru mutare. De exemplu, daca sezonul sarbatorilor este cea mai aglomerata perioada a anului, este posibil sa se doreasca o alta perioada pentru a face asta.
2. Este important sa se ceara unele sfaturi
Cele mai citite articole
Adica sa se discute nevoile cu echipa de consilieri si parteneri in domeniul imobiliar comercial. Dar si cu banca pentru a discuta despre nevoile financiare pe masura ce va fi elaborat bugetul. Un broker imobiliar comercial pentru va ajuta la gasirea un spatiu adecvat.
De asemenea, este important sa se ia considerare posibilitatea de a discuta cu alte persoane, cum ar fi partenerii de afaceri sau furnizorii, despre experientele lor in materie de leasing. Trebuie intrebati ce a functionat bine si ce ar face diferit.
3. Trebuie sa se exploreze toate optiunile
In timp ce se incep cautarile, trebuie sa se pastreze mintea deschisa. Este posibil ca asteptarile initiale privind locatia, tipul de spatiu si chiria sa nu fie realiste. Un agent eficient va fi capabil sa informeze despre piata si sa prezinte cele mai bune optiuni.
Este posibil sa trebuiasca sa se extinda cautarea sau sa se ajusteze bugetul. De exemplu, s-ar putea alege o locatie mai indepartata pentru a se reduce chiria sau s-ar putea inchiria un spatiu mai mare si sa se subinchirieze o parte din el pentru a se putea plati chiria.
4. Trebuie sa se negocieze un contract de inchiriere care sa functioneze pentru afacere
Dupa ce s-a gasit un spatiu bun, nu trebuie sa se semneze imediat contractul de inchiriere oferit de proprietar. De obicei, este posibil sa se negocieze conditiile. Trebuie sa se inteleaga toate costurile, inclusiv costurile incidentale, cum ar fi taxele de proprietate, asigurarea, utilitatile si intretinerea.