Tu ți-ai dotat unitatea cu o mașină de turat aluat?

Tu ți-ai dotat unitatea cu o mașină de turat aluat?

Mașina de turat aluat este echipament anume conceput pentru formarea unor produse de panificație, precum ar fi: pâini normale, baghete. Utilizarea rolelor de aluat va permite să mecanizați procesul de lucru atât cu aluat fără drojdie, cât și în cazul aluatului cu drojdie.

Mașina de turat aluat Easy 600-1000 pe care o poți comanda pe site-ul tcromania.com este perfectă pentru multe afaceri din domeniul HoReCa unde este nevoie de produse de panificație.

Principiul de funcționare general al echipamentului de turat aluat

Mașina de turat aluat modelează semifabricate pentru majoritatea produselor și pâinii tradiționale. Tehnica oferă oportunități ample de reglare a centrării pieselor de prelucrat. Echipamentul este din oțel inoxidabil, iar suprafețele de lucru sunt realizate din materiale specializate care ușurează munca angajaților. 

De fapt, vorbim de un echipament mixt format din două părți: una de întins aluat și o altă de răsucire (rulare) aluat.

Chiar așa! Rularea aluatului include mai multe etape. În primul rând, aluatul este întins cu ajutorul unor role speciale reglabile. După aceea, în a doua etapă a acestui proces complex, bucata de aluat este răsucită, urmată de o presarea ușoară, finală, cu scopul declarat se împiedică desfacerea. Toți acești pași trebuie respectați deoarece sunt anume stabiliți în așa fel, încât omogenitatea structurii interne a aluatului să nu fie deteriorată în niciun fel, deoarece acest lucru poate afecta negativ gustul produselor de panificație după ce sunt coapte.

Modele populare de mașini de aluat

Mașina de rulat pentru aluat este un echipament special care îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate. Corpul dispozitivului este realizat din metal inoxidabil, ceea ce garantează o durată lungă de viață și o protecție fiabilă împotriva deteriorării mecanice.

Rolele prezente la un echipament de rulat aluat sunt indispensabile atât în ​​brutăriile mici, cât și pentru producția de dimensiuni medii și pentru liniile automate performante din firmele de panificație. 

Principiul de funcționare al tuturor mașinilor de rulat aluat este similar. Există role de aluat de tip podea și model masă. În industriile mici se folosesc cele de masă (de dimensiuni mici), industriile mai mari folosesc modele pe podea echipate, pentru comoditate, cu roți. De asemenea, mașinile de aluat diferă în ceea ce privește numărul de arbori de rulare, precum și în lungimea și configurația tractului de îmbinare.

Atunci când alegi mașini de aluat, acordă atenție unui număr de parametri cheie:

Cele mai citite articole

a) tipul de producție;

b) performanța;

c) masa pieselor de prelucrat (atât minimă, cât și maximă);

d) reglarea lungimii și lățimii semifabricatelor formate.

Principalele caracteristici de care trebuie să ții seama când alegi o mașină de rulat aluat:

  • productivitate, buc/oră;
  • greutate bucăți de aluat, kg;
  • lățimea suprafeței de lucru, mm;
  • consum nominal de energie, kW;
  • tensiune nominală, V;
  • dimensiuni totale: lungime, lățime, înălțime.

Proiectată pentru formarea bucăților de aluat cilindrice sau în formă de trabuc din aluat, pentru a îmbunătăți calitatea rulării, mașina de răsucire aluat are un transportor de rulare superior, ghidaje laterale deasupra benzii transportorului, modele îmbunătățite ale mecanismului de reglare a spațiului dintre role, care asigură paralelismul între axele rulourilor.

Mașinile de turat aluat, în funcție de model, sunt echipate cu diverse piese de la producători autohtoni și europeni cunoscuți și sunt capabile să lucreze cu bucăți de aluat de diferite tipuri și mase. 

Mașina universală de rulat aluat, una dintre cele mai bune din clasa sa în categoria de preț mediu, este concepută pentru modelarea pâinilor. Designul modern, calitatea producției și asamblării respectă standardele europene de calitate și fiabilitate. Aparatul acționează foarte ușor asupra aluatului, pe lângă faptul că oferă produsului o formă bună, nu își deformează structura. Rotoarele cu setare reglabilă asigură dimensiunea dorită a piesei de prelucrat. Posibilitatea de a forma produse din bucăți mici, menținând în același timp stabilitatea lungimii. 

Dacă vrei o mașină de turat aluat, comandă una foarte bună de la TC Romania Crown Cool chiar acum!

Cele mai citite articole

digitalarena