Tzivin ameninta ca va spune povestea lui Hayssam la UE

Tzivin ameninta ca va spune povestea lui Hayssam la UE

Avocatul israelian a primit un mail de amenintare care face referire la moartea lui Litvinenko

Cele mai citite articole

Exact in momentul in care au inceput negocierile serioase pentru venirea in tara a lui Mordechai Tzivin – avocatul israelian care sustine ca il reprezinta pe Omar Hayssam – si audierea sa la Comisia parlamentara de control a activitatii SRI au inceput si diversiunile. Una dintre ele este aceea ca el a primit un mail in care i se spune sa fie atent si i se da un link spre un site unde este descrisa in amanunt ancheta privind moartea spionului rus Alexandr Litvinenko. Mailul este trimis de pe o adresa care le imita pe cele de serviciu de la un important cotidian central din Bucuresti. Un mesaj asemanator a primit pe fax si deputatul independent Nati Meir, cel care s-a dus zilele trecute in Israel pentru a lua contact cu primele probe pe care Tzivin promite ca le aduce in Romania.

Sustinand ca nu ii este frica de astfel de amenintari, Tzivin ne-a trimis o declaratie din care rezulta ca, daca statul roman nu este interesat de povestea sa, el este dispus sa o relateze autoritatilor din Uniunea Europeana, despre care el spune ca stie ca ar fi interesate de aflarea adevarului privind rapirea din Irak si Omar Hayssam.

Reproducem mai jos atat declaratia lui Mordechai Tzivin, cat si comunicatul lui Nati Meir.

Tzivin: UE vrea sa faca o ancheta independenta

Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana creeaza impresia ca securitatea economica este la cote inalte si ca nivelul de siguranta este la fel ca in statele Uniunii. Informatiile pe care le am ridica o ingrijorare grava ca exista un risc real privind interesele economice, private si publice, de mare influenta in lume. Comportamentul politic si implicarea intereselor in diversiunea procesului pun in pericol aceste interese si interesele globale care exista in Romania, inclusiv interesele NATO.

In contextul dezvaluirilor recente facute de altii, nedreptatea facuta lui Hayssam devine de interes secundar. Incalcarea drepturilor investitorilor, in timp ce au loc acte grave de favoritism, are impact cu mult mai departe decat in interesele politice interne din Romania. Uniunea Europeana are un interes special in a afla ce informatii detin si in a desfasura o ancheta independenta pe acest subiect. Astfel, sunt intr-adevar nedecis asupra locului unde ar trebui sa depun marturia – cel mai probabil va trebui sa vin in UE si in Romania. Nu am nici o intentie de a ma implica in politica interna din Romania, nu e treaba mea. Cred ca a arata adevarul va fi spre beneficiul oricui are interese economice in Romania, oricui vrea sa isi conduca afacerea in mod onest si fara nici o implicare din partea altora.

Cele mai citite articole

digitalarena