Un arheolog evreu a descoperit mormantul lui Irod cel Mare
Universitatea ebraica din Ierusalim a informat ca a fost descoperit mormantul regelui Irod cel Mare la Herodium, unde candva se afla cetatea lui Irod, la aproximativ 12 kilometri de Ierusalim, unde imparatul a reconstruit si extins Templul Orasul Sfant, informeaza Mediafax. Evanghelia dupa Matei spune ca Irod este cel care a ordonat uciderea tuturor pruncilor sub doi ani la Bethleem, locul nasterii Mantuitorului Iisus, de teama ca si-ar putea pierde tronul în fata noului „Rege al iudeilor“ despre a carui nastere a aflat de la cei trei magi de la Rasarit. Potrivit Evangheliei, Iosif si Maria au fugit cu pruncul Iisus în Egipt pentru a scapa de macel.
Cele mai citite articole
Cotidianul israelian Haaretz informeaza pe site-ul sau ca mormântul lui Irod a fost descoperit de profesorul Ehud Netzer, care conduce sapaturile arheologice la Herodium din anul 1972.
Castelul german Neuschwanstein, candidat la cele şapte noi minuni ale lumii
Castelul Neuschwanstein, singurul candidat al Germaniei pentru lista celor şapte noi minuni ale lumii, figurează printre cele 21 de finaliste ale concursului, transmite AFP. Fortăreaţa a fost construită pe o stâncă, în stilul roman al secolului al XIII-lea, la cererea lui Ludovic al II-lea, rege al Bavariei, începând din 1868. Castelul a fost construit în Allgäu, o regiune situată la sud de Bavaria, la poalele Alpilor. Deschis publicului la şapte săptămâni după moartea lui Ludovic al II-lea, în 1886, castelul pitoresc Neuschwanstein, cel mai celebru din Germania, face parte dintre cele mai vizitate locuri de gen din Europa, cu 1,3 milioane de vizitatori pe an. „Suntem fericiţi că o lucrare atât de pitorească reprezintă Germania, şi nu o construcţie militară”, a spus Tia Viering, purtător de cuvânt al proiectului „New7Wonders” (Cele şapte noi minuni ale lumii), lansat în 2000 de regizorul elveţian Bernard Weber. Un juriu internaţional, compus din şapte arhitecţi, va anunţa numele câştigătorilor pe 7 iulie, la Lisabona. La începutul concursului s-au înscris 77 de candidaţi. Orice cetăţean al lumii poate vota pe internet. Printre celelalte 20 de monumente finaliste se numără Marele Zid chinezesc, Statuia Libertăţii din New York, Turnul Eiffel din Paris, Taj Mahal din Agra, Colosseum din Roma, Acropole din Atena, Machu Pichu din Peru şi Opera din Sydney.Castelul Neuschwanstein, singurul candidat al Germ