Zâmbet curat, complet transformat cu ajutorul faţetelor dentare
Faţetele dentare, mai puţin cunoscute până acum în rândul pacienţilor din România sunt din ce în ce mai des solicitate de către aceştia, graţie efectului estetic produs. Pentru a avea un zâmbet asemănător starurilor de la Hollywood, pacienţii solicita înserarea faţetelor dentare într-un cabinet stomatologic astfel încât să îşi acopere imperfecţiunile şi să aducă o îmbunătăţire zâmbetului lor.
Faţetele dentare sunt secretul zâmbetelor impecabile ale actorilor, fiind o intervenţie minim invaziva care rezolva diferite probleme dentare precum coloraţiile dinţilor, forma lor inestetica, spaţii interdentare mari şi înghesuiri. Cu o durată de viaţă de peste 15-20 de ani, faţetele dentare reprezintă o soluţie estetică perfectă în medicină stomatologică a secolului XXI.
Ce sunt faţetele dentare şi cui sunt recomandate?
Faţetele dentare sunt folosite în estetică dentară, fiind o soluţie conservatoare în corectarea problemelor inestetice ale danturii. Faţetele dentare sunt compatibile cu smaltul dintelui natural şi pot fi realizate din materiale precum ceramică, compozit sau zirconiu. Comparativ cu albirea dentară, faţetele pot schimba atât culoarea, cât şi forma şi poziţia dintelui, reprezentând o alternativă la aparatele dentare în unele cazuri clinice.
Cele mai citite articole
Faţetele dentare sunt, aşadar, foiţe foarte fine din porţelan, rezistente, ce se aplică pe partea din faţă a dinţilor şi sunt la fel de puternice ca şi smaltul natural. Foarte mulţi pacienţi pot beneficia de faţetele dentare, astfel încât să îşi poată etala zâmbetul larg, perfect, în fata clienţilor, colegilor, prietenilor. Aceste faţete sunt perfecte pentru persoanele care au dinţii frontali decoloraţi, ciobiţi, care suferă de strungăreață, care au dinţii strâmbi sau cu forme inestetice.
Aşadar, recomandările medicilor specialişti fac referire la:
- modificările uşoare de poziţie dentară;
- tulburările de formă sau de volum dentar;
- anomaliile de structură ale smaltului;
- închiderea spaţiilor interdentare de dimensiuni reduse;
- coloraţiile dentare rezistente la tratamentele de albire.
Faţete dentare din ceramica vs. compozit
Faţetele dentare nu se aplică pe toată dantura, ci de regulă pe dintii din faţă, pe dinţii foarte vizibili, răspunzători de frumuseţea zâmbetului. Faţetele dentare se pot aplica pe un singur dinte sau pe mai mulţi, în funcţie de nevoile pacienţilor. Există, aşadar, faţete realizate din mai multe materiale, principalele fiind ceramică şi compozitul. Medicul specialist trebuie să propună materialul potrivit pentru fiecare pacient în parte. Indiferent de opţiunea estetică dentară, pacienţii vor putea să vadă înainte de tratament cum va arăta zâmbetul lor după aplicarea faţetelor dentare.
Concret, dacă nu este nevoie de modificări majore pentru dinţi, faţetele dentare din compozit reprezintă alegerea perfectă. Dacă, în schimb, dinţii sunt sparţi sau distanţaţi, dacă au o culoare neplăcută, faţetele dentare din ceramică sunt ideale. Principalele avantaje ale faţetelor dentare includ:
- zâmbet perfect în timp scurt;
- îmbunătăţirea esteticii dinţilor;
- eliminarea necesităţii restaurării tuturor dinţilor;
- conservarea dinţilor naturali;
- zâmbet îmbunătăţit pe termen lung;
- imposibilitatea colorării faţetelor dentare sau atacării acestora de tartru sau placă bacteriana;
- potrivirea perfectă a fatelelor dentare cu ceilalţi dinţi.