Vrei sa devii stewardesa? 4 pasi de urmat

Vrei sa devii stewardesa? 4 pasi de urmat

Vrei sa devii stewardesa? 4 pasi de urmat

Decizia de a deveni stewardesă nu trebuie privită drept una ușor de făcut. Trebuie să pui în balanță avantajele acestei meserii, precum programul flexibil, salariul foarte bun, oportunitatea de a vedea lumea și de a descoperi culturi noi, dar și dezavantajele, faptul că vei fi plecată mai mereu de acasă și că meseriea în sine este relativ obositoare și are cerințe destul de ridicate. Dacă decizi totuși să urmezi această carieră, iată ce pași va fi necesar să parcurgi! 

Investește în educația ta 

Pentru a te putea înscrie la un curs de stewardesă trebuie să termini cel puțin liceul, diploma de bacalaureat nefiind neapărat necesară. Când ne referim la educație ne axăm cu precădere pe limba engleză. 

Toată comunicarea în aviație se face în această limbă, la fel ca interviurile de angajare la companiile mari, ca să nu mai vorbim de comunicarea cu pasagerii. Așadar, te sfătuim să ai un vocabular cât mai bogat și noțiuni măcar de bază în limba engleză. La angajare vei susține inclusiv un test scris. 

Investește în sănătatea ta

Nu poți ajunge stewardesă dacă nu ai o stare bună de sănătate. La angajare compania aeriană te va supune unor serii de teste și analize medicale pe care trebuie să le treci cu brio. Dacă vei fi depistată cu boli ce se pot agrava pe parcursul zborurilor, vei fi refuzată din start. Așadar, ai grijă de sănătatea ta dacă vrei să-ți împlinești acest vis. 

Ai grijă de aspectul tău fizic

Cele mai citite articole

Inclusiv aspectul fizic va fi evaluat la un potențial interviu. Prin aspect fizic plăcut, liniile aeriene nu se referă la dimensiuni de top model, ci mai degrabă vor să spună că sunt în căutarea persoanelor cu un aspect fizic cât mai îngrijit. Așadar, când mergi la interviu este recomandat ca părul și unghiile să fie cât mai îngrijite, machiajul să fie cât mai discret, nicidecum strident, iar ținuta cât mai decentă. 

În ceea ce privește tatuajele, acestea pot fi un dezavantaj major dacă sunt în locuri vizibile. Așadar, dacă ai în plan să te tatuezi, ai grijă ca tatuajul să fie făcut într-un loc cât mai puțin vizibil. Dacă acesta nu se vede atunci când porți uniforma, vei trece testul. În caz contrar, vei fi descalificată. 

Acest criteriu este valabil la mai toate liniile aeriene, dar există și excepții. Dacă ai tatuaj, șansele să lucrezi pentru Qatar Airways sunt foarte slabe, deoarece aceștia nu acceptă angajații cu tatuaje, fie ele și acoperite de uniformă. 

Un aspect pe care nu-l poți schimba este înălțimea. Ține minte că trebuie să ai cel puțin 1.57 pentru a te angaja la majoritatea liniilor aeriene. 

Urmează un curs

La Școala Superioară de Aviație Civilă ai ocazia de a te înrola pentru un curs de însoțitor de zbor. Pe lângă cele menționate mai sus, trebuie sa poți înota. În cadrul cursului vei învață noțiunile generale despre aviație, responsabilitățile însoțitorului de zbor, managementul echipajului, dar și despre meteorologie, ținuta adecvată și grooming sau chiar supraviețuire în caz de incendiu și supraviețuire în apă. 

Școala pune la dispoziția cursanților inclusiv simulatoare pentru lupta cu focul, dar și simulatoare de cabină pentru a exersa situațiile de urgență. Prin colaborarea acestora cu companii precum Blue Air, Ryanair, HI Sky Tarom, Incas sau Air Bucharest, șansele tale de angajare cresc foarte mult. 

Tot ce mai trebuie să faci acum este să treci de primul interviu! 

Cele mai citite articole

digitalarena